31 Μαρτίου 2014

Η σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου

Σε ένα ΠαΣοΚ που βυθίζεται, ο τωρινός με τον πρώην ηγέτη του νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να συγκρούονται, να ανταλλάσσουν βαρύτατες εκφράσεις, να φέρνουν το συνεχώς συρρικνούμενο κόμμα τους αντιμέτωπο με μια ακόμη ρήξη. 

Αυτά τουλάχιστον δείχνουν, όλα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά το χθεσινοβραδινό «όχι» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο άρθρο 2 (ρυθμίσεις για τις τράπεζες) του πολυνομοσχεδίου:

Ο κ. Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι παίζει προσωπικά πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της παράταξης. «Είναι ντροπή η στάση σου!», φέρεται να του είπε.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος καταλήγει με τα εξής:
«... Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».


Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου ενήργησε ανάλογα με τις αρχές και τις απόψεις του και ότι παρά την αρνητική του ψήφο το πολυνομοσχέδιο δεν κινδύνευσε να μην περάσει από τη Βουλή. Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, επισημαίνουν το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, έχοντας μετρήσει ότι το άρθρο περνάει και δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση . Και εκεί αποδίδεται η φράση 
του κ. Βενιζέλου (στην ανακοίνωσή του)  για υποκρισία και πολιτικά προσωπικά παιχνίδια.

Η ανακοίνωση (απάντηση) του κ. Παπανδρέου:
«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση,σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.
Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό». 

Φυσικά, και για όλα αυτά, θα κριθούν 
και οι δυο τους από την παράταξη και τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ποια θα είναι η κρίση της παράταξης, αλλά όπως όλα δείχνουν η κρίση του ελληνικού λαού δεν θα είναι ευχάριστη για κανένα από τους δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου