20 Μαρτίου 2014

Αυστρία: Τα ακροδεξιά κινήματα αυξάνονται σημαντικά (Μέρος 1)

Τα ακροδεξιά αδικήματα αυξάνονται στην Αυστρία εδώ και χρόνια.Μόνο το 2013 κατά 26%. Οι πράσινοι (1) είδαν το λόγο για αυτό στους άπρακτους προστάτες του συντάγματος. Το υπουργείο αναφέρετε σε καλύτερες στρατηγικές και μετεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων.
Τα ακροδεξιά αδικήματα αυξήθηκαν ξανά σημαντικά τον τελευταίο χρόνο στην Αυστρία - κατά 26%. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι αριθμοί από μια πρόσφατη απάντηση της υπουργού εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner (ÖVP (2)). Βάσει αυτών ανήλθαν οι ακροδεξιές, ρατσιστικές και αντισημιτικές εγκληματικές πράξεις το 2013 το λυπηρό ρεκόρ των 574. Στο σημείο αναφορών στο Internet έφτασαν 1900 αναφορές ακροδεξιού περιεχομένου.

Λόγος για τη δημοσιοποίηση των πρόσφατων αριθμών από την Mikl-Leitner ήταν ένα κοινοβουλευτικό ερώτημα του βουλευτή των πρασίνων Albert Steinhauser. Ήδη την προηγούμενη δεκαετία αυξάνονταν  διαρκώς οι αριθμοί, ιδιαίτερα από το 2006 προς το 2007. Για τον Steinhauser είναι οι λόγοι για αυτό ξεκάθαροι: "Η υπηρεσία προστασίας του συντάγματος εδώ και καιρό δεν παίρνει στα σοβαρά το πρόβλημα, έτσι η σκηνή δε φοβάται ιδιαίτερα τη δίωξη."

"Ο πήχης της σκηνής πολύ υψηλός"

Ο Steinhauser  θέλει να φέρει ένα ακόλουθο ερώτημα, το οποίο θα διευκρινίζει την εξέλιξη που είχαν αυτές οι πράξεις δικαστικά. "Εκεί ενδέχεται να έχουν λιμνάσει τα τελευταία χρόνια αρκετές υποθέσεις", υποθέτει.

Και στην πολιτική βλέπει ο Steinhauser υπεύθυνους για τους εκρηκτικούς αριθμούς: "Όταν ένα κόμμα του κοινοβουλίου όπως η FPÖ (3) σπάει συνεχώς τα ταμπού, δεν είναι να απορεί κανείς, όταν ο πήχης για τους νέους της δεξιάς σκηνής βρίσκεται πολύ ψηλά.."Το ότι διαρκώς εμπλέκονται μέλη των φιλελεύθερων νεανικών οργανώσεων σε ακροδεξιές εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα στην Άνω Αυστρία και την Στύρια, επίσης δε μπορούμε να το αγνοήσουμε.


(1) Τέταρτο κόμμα στις εκλογές, αντιπολίτευση, αριστερών πεποιθήσεων

(2) Österreichische VolksPartei = Αυστριακό λαϊκό κόμμα, 2ο κόμμα στις εκλογές, μέλος της συγκυβέρνησης, δεξιών πεποιθήσεων

(3) Freiheitliche Partei Österreichs = φιλελεύθερο κόμμα Αυστρίας, τρίτο κόμμα στις εκλογές, αντιπολίτευση, ακροδεξιών πεποιθήσεων


Διαβάστε το πρωτότυπο γερμανικό άρθρο δίπλα-δίπλα με την ελληνική μετάφραση στο http://ellinogermaniko.blogspot.com/2014/03/rechte-umtriebe-nahmen-deutlich-zu-teil.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου