17 Μαρτίου 2014

Σκέψεις για την κυοφορούμενη πρόταση λύσης του Κυπριακού.

Σκέψεις, από ένα φίλο από την Κύπρο. Απόσπασμα από σχετικό e-mail:

"...Θα ήθελα να προσθέσω ακόμη μερικές σκέψεις που έχουν άμεση σχέση με τις εξελίξεις για την κυοφορούμενη πρόταση για την λύση του Κυπριακού.

Βασικά αυτό που γίνεται είναι ένα καλά οργανωμένο επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού πρώτα δημιούργησαν, και θα δημιουργήσουν και άλλες, τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να έχουν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τα καλύτερα και πιο πετυχημένα αποτελέσματα.


Τι εννοώ. Έχουμε ή μας έχουν καταστρέψει πλήρως την οικονομία μας και όχι μόνο, και μας λεν τώρα, κυβέρνηση και κάποια κόμματα, μόνο με τη λύση η οικονομία μας θα ανακάμψει και θα πάει μπροστά.

Έχουν δημιουργήσει την επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα, το κράτος δεν έκαμε ουδεμία σοβαρή προσπάθεια για να αποτρέψει τις προσφυγές ή να βοηθήσει κάποιους που πράγματι είχαν ανάγκη και προσέφευγαν στην επιτροπή, και μας λεν τώρα, ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε/σταματήσουμε το ξεπούλημα των περιουσιών στα κατεχόμενα στην Τουρκία μέσω της επιτροπής είναι η λύση του Κυπριακού.

Μας υπενθυμίζουν συνέχεια την απειλή του απευθείας εμπορίου, τον κίνδυνο να εφαρμόσουν το μοντέλο Ταιβάν, την ανεξαρτητοποίηση του παράνομου Τ/Κ κράτους και πολλά άλλα και μας λεν, για να αποφύγουμε όλους αυτούς τους κινδύνους ο μόνος τρόπος είναι να λύσουμε το Κυπριακό.

Το πονηρό και πολύ επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι παρουσιάζουν με αυτό τον τρόπο την δική μας πλευρά ως την αιτία που μέχρι σήμερα αρνείται τη λύση και όχι η άρνηση και κακή πρόθεση της άλλης πλευράς. Ειλικρινά διερωτούμαι, σχεδόν 40 χρόνια συνομιλιών η δική μας πλευρά δεν ήθελε λύση; Και έρχονται σήμερα οι νέοι μας άρχοντες να μας επαναλαμβάνουν καθημερινά ότι χωρίς λύση η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά θα γίνει και χειρότερη; Το τραγικό και συνάμα αστείο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μας λεν για λύση, χωρίς να μας παρουσιάζουν την μορφή της λύσης, απλά έχουν δημιουργήσει ήδη τόσα αρνητικά δεδομένα μας δίδουν την εικόνα, ενώ παρουσιάζονται ότι προσπαθούν πάρα πολύ και μάλιστα απειλούν να διακόψουν και τις συνομιλίες και να μη δεχθούν καταπάτηση αρχών και αξιών, ότι οποιαδήποτε μορφή λύσης θα μας απαλλάξει από όλα αυτά τα δεινά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Δυστυχώς όλα αυτά που ζούμε σήμερα έχω την γνώμη ότι είναι μέρος του παιχνιδιού για να πεισθούμε τελικά να μην αντιδράσουμε και απορρίψουμε την επερχόμενη λύση, που από μόνη της θα είναι ικανή να μας οδηγήσει σε ευδαιμονία, γαλήνη, ευμάρεια και γενικά θα μας φέρει όλα τα καλά του κόσμου.

Αυτά αγαπητέ Τάκη και μέχρι να μας επιβάλουν αυτό που θέλουν δεν αποκλείω να δούμε ακόμη χειρότερα. Η προσπάθεια τους και μόνη τους έννοια είναι να μας <εξαναγκάσουν> αυτή τη φορά να πούμε ΝΑΙ σε ότι τελικά θα μας παρουσιάσουν, την πολυπόθητη λύση, που θα μας βγάλει από όλα τα αδιέξοδα. Τώρα το που θα μας οδηγήσει αυτή η λύση είναι άγνωστο. Θα το μάθουμε αργότερα, όπως πάντοτε. Όταν θα ζούμε στην πράξη την λύση. Απλά εύχομαι να είναι για το καλό μας. Να μην επαληθευθούν οι κινδυνολόγοι και οι κασσάνδρες..."


Δήμος






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου