24 Μαρτίου 2014

Στον Ινδικό Ωκεανό τελείωσε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines

Τίτλοι τέλους φαίνεται να πέφτουν στην τραγική κατάληξη της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines. Το Boeing 777 που κατευθυνόταν στο Πεκίνο, συνετρίβη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επικαλούμενος νέα στοιχεία από τους δορυφόρους.

"With deep sadness and regret I must inform you that, according to this new data, flight MH370 ended in the southern Indian Ocean" έγραψε στο twitter ο Ραζάκ.

«Βάσει της νέας τους ανάλυσης, η Inmarsat (
βρετανική εταιρεία) και η UK Air Accidents Investigation Branch κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας. «Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», σημείωσε ο Ραζάκ.

Οι 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος) θεωρούνται νεκροί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας. «Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», ανέφερε μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας το οποίο εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των οικείων τους, σύμφωνα με το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο.

Δυστυχώς, για μια φορά ακόμη, και για δυο εβδομάδες τα "μέσα μαζικής ενημέρωσης" πούλησαν αρκετά την τραγωδία, τον ανθρώπινο πόνο και τις "θεωρίες συνωμοσίας"...

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου