13 Απριλίου 2014

Κουέντιν Ντεσιουρμόντ: "Η Ελλάδα ως προορισμός είναι η Καραϊβική της Ευρώπης"

«H Καραϊβική της Ευρώπης είναι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός», αναφέρει στην "Καθημερινή" ο κ. Κουέντιν Ντεσιουρμόντ*, πρόεδρος του Traveller Made, μιας ευρωπαϊκής κοινότητας δικτύωσης που απαρτίζεται από ταξιδιωτικούς οργανισμούς που ειδικεύονται στον σχεδιασμό πολυτελών και μοναδικών ταξιδιών, τόσο για ιδιώτες όσο και για μικρά γκρουπ.


Για την Ελλάδα, ο κ. Ντεσιουρμόντ υποστηρίζει ότι είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό, τα νησιά και την ιστορία του. Ειδικότερα, οι επιμέρους ελληνικοί προορισμοί που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν επηρέασε τους τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από το να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Ως παράδειγμα αναφέρει ένα πολυτελές ταξίδι που διοργανώθηκε σε ελληνικούς προορισμούς για λογαριασμό ενός ζευγαριού από την Ελβετία με τέσσερα παιδιά, το οποίο κόστισε 100.000 ευρώ. Το δεκαήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού περιελάμβανε μια θαλάσσια περιήγηση της εξαμελούς οικογένειας με ένα γιοτ 40 μέτρων, το οποίο, με αφετηρία τον Πειραιά, επισκέφθηκε προορισμούς της Πελοποννήσου και του Ιονίου. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από κοινού με το ζευγάρι και τον κυβερνήτη του γιοτ. Επιπροσθέτως, στους προορισμούς που επισκέφθηκε η οικογένεια, τη συνόδευε αποκλειστικός ξεναγός. Οι πολλοί πλούσιοι είναι οι πρώτοι που θέλουν να εξερευνήσουν νέους προορισμούς με αναφορά στην πολυτέλεια, σημειώνει ο κ. Ντεσιουρμόντ.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Traveller Made τονίζει ότι απαιτείται η κατασκευή περισσότερων πολυτελών και αναγνωρίσιμων διεθνώς ξενοδοχειακών μονάδων. Ο κ. Ντεσιουρμόντ θεωρεί ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν επενδυτές που έχουν μεγάλη ρευστότητα και επιθυμούν να διοχετεύσουν τα κεφάλαιά τους στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικά για τον ελληνικό προορισμό προσθέτει ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εφόσον διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα.

*O κ. Ντεσιουρμόντ επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου του Traveller Made, στο οποίο συμμετείχαν 40 μέλη - ιδιοκτήτες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων. Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, συμμετείχαν ιδιοκτήτες γραφείων από την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρωσία και την Αγγλία. Το Traveller Made έχει ως μέλη 71 ταξιδιωτικά γραφεία και συνεργάζεται με περίπου 200 ξενοδοχεία και 40 DMC (Εταιρείες Διαχείρισης Προορισμών) σε όλο τον κόσμο. Στους στόχους του Traveller Made για φέτος είναι να προσθέσει περί τα δέκα νέα μέλη. 

Πηγή: απόσπασμα από άρθρο του Στάθη Κουσούνη στην "Καθημερινή" στις 13.04.2014
Το σύνολο του άρθρου στο:
http://www.kathimerini.gr/762513/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/koyentin-ntesioyrmont-h-ellada-ws-proorismos-einai-h-karaivikh-ths-eyrwphs






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου