30 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.11.2015

Ευρωτουρκική συμφωνία 3 δισ. για το προσφυγικό. Οι 28 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την Κυριακή με την Τουρκία να περιορίσει την αυξημένη ροή των μεταναστών από την μία και από την άλλη η Άγκυρα να πάρει ως αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ, κατάργηση της διαδικασίας βίζας για Τούρκους πολίτες και επιτάχυνσης της ενταξιακής της διαδικασίας. 

Το action plan μεταξύ Ελλάδας και Ιράν συμφώνησε στην Τεχεράνη ο Ν.Κοτζιάς Ανάπτυξη διμερών σχέσεων. «Σχέσεις που αφορούν διμερή θέματα, την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων, καθώς και σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης και της εκπαίδευσης θα ενσωματωθούν σε αυτό το πλάνο δράσης και θα εντατικοποιηθούν με ανταλλαγές επισκέψεων», όπως συμφώνησαν ο κ. Ν.Κοτζιάς με τον κ. Ζαρίφ.

Χάκερ απειλούν ελληνικές τράπεζες και ζητούν λύτρα σε bitcoin Σύμφωνα με πληροφορίες, ομαδα χακερ που αυτοαποκαλούνται Armada Collective, ζητούν λύτρα σε bitcoin από τις εγχώριες τράπεζες προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών και έχουν δώσει προθεσμία που εκπνέει σήμερα. Οι χάκερ είχαν προκαλέσει την προηγούμενη Πέμπτη την ολιγόπλεπτη διακοπή του internet banking τριών τραπεζών, ως προειδοποιητικό χτύπημα. 

Εκατό ηγέτες συζητούν για το μέλλον του κλίματος στο Παρίσι. Ο Αμερικανός Πρόεδρος και οι ηγέτες άλλων 100 χωρών συναντώνται την Δευτέρα στο Παρίσι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να κηρύξουν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα "COP21". 

Τον κώδωνα για πολιτική συναίνεση κρούουν οι τραπεζίτες Ξεκινά σήμερα η β' φάση της ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ και απομένουν οι αυξήσεις κεφαλαίου Attica Bank και συνεταιριστικών τραπεζών, ενώ οι τραπεζίτες επισημαίνουν την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου