17 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.11.2015

(upd) Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών στη Λευκάδα - Δύο νεκροί. Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 9:10 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 βαθμοί και το εστιακό του βάθος στα 5 χιλιόμετρα. 
Έντονη ήταν και η μετασεισμική ακολουθία με δύο δυνατούς μετασεισμοούς 4,1 και 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους τέσσερις. Μία 60χρονη έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, στην Πόντη Βασιλικής, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. 

Ομόφωνο «ναι» από την ΕΕ στο αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας των 27 εταίρων, όπως δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι. 


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για το ζεύγος Παπαντωνίου. Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως και χρηματική πρόστιμο 10.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009. 

Επί ποδός 5.500 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια στη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15.30, ενώ οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές από τις 9.30 έως τις 13.00. Από το μεσημέρι θα αρχίσει η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τσακαλώτος: «Εχουμε συμφωνία σε όλα, και στα 48 προαπαιτούμενα»Σ' έναν επώδυνο συμβιβασμό, υπό την πίεση του χρόνου και της συγκυρίας, κατέληξαν την Τρίτη τα στις 01.20 τα ξημερώματα κυβέρνηση και κουαρτέτο στο Χίλτον. «Εχουμε συμφωνία σε όλα και στα 48 προαπαιτούμενα (milestones)» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σήμερα Τρίτη η συμφωνία στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία για την προστασία από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αφορά το 25% των δανειοληπτών. 

Οι εταίροι έτοιμοι για εκταμίευση των 12 δισ. μετά τη συμφωνία για πλειστηριασμούςΤο Eurogroup είναι έτοιμο να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και την αποδέσμευση των 10 δισεκ. που προορίζονται για τις τράπεζες, μόλις η ελληνική Βουλή ψηφίσει σε νόμο τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα τις Τρίτης, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Σε τεντωμένο σχοινί η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία Ο Αλ. Τσίπρας θα βρίσκεται από την Τρίτη στην Τουρκία, στην κρισιμότερη ίσως επίσκεψη που έχει πραγματοποιήσει στην γειτονική χώρα Ελληνας πρωθυπουργός. Υπάρχει το πλέγμα ανησυχιών της Ελλάδος και της Ευρώπης σχετικά με τις προσφυγικές ροές που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια. Πρωταρχικός στόχος της Αθήνας είναι η ανακοπή των ροών αυτών, η δημιουργία σημείων πιστοποίησης και ελέγχου στο τουρκικό έδαφος, καθώς και μία συμφωνία για μετεγκατάσταση προσφύγων από το τουρκικό έδαφος απευθείας προς δυτικούς προορισμούς. 

Τσίπρας προς Άγκυρα: Ανάγκη συντονισμού στο προσφυγικό – «Όχι» στο casus belli Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα ενόψει της επίσκεψής του στην Άγκυρα, σήμερα και αύριο Τετάρτη, αποστέλλει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ. 

Υπό ένταση η κατάθεση στεφάνου Τσίπρα στο Πολυτεχνείο. Από επεισόδια συνοδεύτηκε η κατάθεση στεφάνου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, το πρωί της Τρίτης στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Μόσχα: Τρομοκράτες ανατίναξαν το αεροπλάνο στο Σινά. Οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση. 


Κοινό μέτωπο ΗΠΑ-Ρωσίας-Γαλλίας. Αποφασισμένοι να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για τη συντριβή του «Ισλαμικού Κράτους», γεφυρώνοντας τις διαφορές τους γύρω από το συριακό πρόβλημα, εμφανίζονται οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου