29 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.11.2015

(upd) Με την αύξηση εισφορών θέλουν να κλείσουν το ασφαλιστικό. Με βασικό εργαλείο τις περικοπές δαπανών που περιγράφονται ή προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2016 και βασικό εργαλείο την αύξηση των εισφορών κατά 2 μονάδες, επιδιώκει να κλείσει το ασφαλιστικό η κυβέρνηση. 

Σκληρές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας με φόντο το προσφυγικό. Mε σκοπό να φύγουν σήμερα το βράδυ οι 28 ηγέτες της ΕΕ από τις Βρυξέλλες με μία συμφωνία με την Τουρκία για το πώς θα μειώσουν τις μεταναστευτικές ροές προσέρχονται σήμερα το απόγευμα στην Βελγική πρωτεύουσα.

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ. Την ανέγερση μεταλλικού φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα άρχισε ο στρατός της ΠΓΔΜ, όπως μετέδωσε φωτογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο. 


Ο Putin κήρυξε οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία "Tα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια των Ρώσων πολιτών", ισχυρίζεται η Ρωσία. "Τέτοιες κυρώσεις προκαλούν τεράστιο πλήγμα στις μεταξύ μας σχέσεις" η πρώτη αντίδραση των Τούρκων. 

Στήριγμα στο Λεβέντη προσπαθεί να βρει ο Τσίπρας. Σαφείς αιχμές για τη σταθερότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άφησε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σήμερα στο Μega, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός, φοβούμενος ότι θα πέσει η κυβέρνησή του, ζήτησε να συναντηθεί μαζί του μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό προκειμένου να συζητήσουν για μελλοντική συνεργασία. 

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ δυτικά της Λευκάδας στις 10:36. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 21 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας, ενώ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. 

Στόχος μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό Αναμένεται να επιβεβαιωθεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις τουρκικές αρχές ως συμβολή για την υποδοχή προσφύγων.

Η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ Λίγο πριν τη Σύνοδο ΕΕ–Toυρκίας, οι παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων συνεχίζονται. Οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδυνεύουν και η ΕΕ δεν πρέπει να αδρανήσει, εκτιμά η διευθύντρια της τουρκικής σύνταξης της DW, Σεντά Σέρνταρ. Μετάβαση στο άρθρο


Κλειστό από τις 10 το κέντρο της Αθήνας για το «2ο Athens Santa Run» Κλειστό θα παραμείνει το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τίθενται σε ισχύ το πρωί της Κυριακής, λόγω διεξαγωγής του «2ου Athens Santa Run» - Πορεία στις 12 από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου