19 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Δέσμευση Τσίπρα στη Μέρκελ για τα hotspots. Τη δέσμευση ότι τα κέντρα υποδοχής και προσωρινής παραμονής προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα θα είναι έτοιμα σε δύο μήνες ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έναντι της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που είχαν χθες.

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές. «Τρύπα» 2 έως 3 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) βλέπουν οι δανειστές στον προϋπολογισμό του 2016, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στους θεσμούς, τούς οδηγούν στην απόφαση να ζητήσουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Υπερεκτιμημένα τα έσοδα για το 2016 από ΦΠΑ και ηλεκτρονικό τζόγο. 

Στις αρχές του 2016 η ανάδειξη του επενδυτή για τον ΟΛΠ. Στις αρχές της νέας χρονιάς θα αποσφραγιστούν - λόγω των διακοπών που μεσολαβούν - οι προσφορές που θα κατατεθούν μεθαύριο Δευτέρα για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Το διπλό στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας. Η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η κοινή πορεία την επόμενη μέρα. Ακαρπη η προσπάθεια των κ. Πλακιωτάκη και Τραγάκη να οργανώσουν συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να σταλεί μήνυμα ενότητας πριν από την κάλπη.

Ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, αρχές του 2000. Νέες ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από έρευνες που διενεργήθηκαν, κατά αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι χειρίστηκαν τα θέματα αυτά στις αρχές του 2000 στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής του ήταν ο Γ. Παπανδρέου. 

Ρέγκλινγκ: Πρόθυμη για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση. Πρόθυμη για μεταρρυθμίσεις θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, παρά τις πρόσφατες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα. «Ο Τσίπρας φέρνει αποτέλεσμα», υποστηρίζει.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση του «στριμωγμένου» Πρωθυπουργού. Το χαρτί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βγάζει μπροστά το Μαξίμου σε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση, αντιλαμβανόμενο το δυσμενές κλίμα των τελευταίων ημερών. Ανησυχία για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Εμπλοκή με την εκταμίευση της δόσης. 

ΚΟΣΜΟΣ: Ισπανία: Στις κάλπες την Κυριακή για τις πλέον αβέβαιες εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο. Με την πλέον αβέβαιη εδώ και 40 χρόνια εκλογική μάχη βρίσκεται αντιμέτωπη την Κυριακή η Ισπανία. Μπροστά αλλά χωρίς αυτοδυναμία εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, ρόλο ρυθμιστή πιθανώς κρύβει η κάλπη για τον Άλμπερτ Ριβέρα των Ciudadanos. 

Ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ειρηνευτικό σχέδιο για τη ΣυρίαΠροβλέπει ότι θα διεξαχθούν «στις αρχές Ιανουαρίου» διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για να τερματιστεί ο πόλεμος

Πούτιν: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν θα βελτιωθούν ποτέ με την υπάρχουσα ηγεσία. H Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία. 

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ερντογάν να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ιράκ. 
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης. 

Spiegel κατά Γιούνκερ: «Μαγείρεψε» τα στοιχεία του προσφυγικού υπέρ Τουρκίας. 
Το γερμανικό περιοδικό κρίνει με την γλώσσα των αριθμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου