29 Δεκεμβρίου 2015

Michael Jackson – Μια σύντομη βιογραφία (Μέρος 3ο)

Ακολούθησε ένα δεύτερο δισκογραφικό συμβόλαιο από τη Motown. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας οι “Jackson Five“ είχαν πολλές επιτυχίες στα Charts. Αυτή η επιτυχία έκανε το γκρουπ του Michael Jackson διάσημο σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Η οικογένεια Jackson μετακόμισε στο Los Angeles.

Το 1971 πήγαν για πρώτη φορά σε περιοδεία και η επιτυχία ήταν μεγαλειώδης. Ταυτόχρονα είχαν πλέον φτάσει στο νούμερο ένα των Charts. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν μια περιοδεία που διήρκεσε ένα χρόνο και ο Michael Jackson κυκλοφόρησε μετά το “Got To Be There” το πρώτο του άλμπουμ με τον Quincy Jones. Μετά το γάμο του Jermaine, οι “Jackson Five” εκπροσωπήθηκαν έως την οριστική τους διάλυση το 1972 από την CBS- Entertainment.

Το 1979 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του Michael με τίτλο “Off the Wall“, το οποίο πήγε κατευθείαν στην πρώτη θέση των Charts. Εντωμεταξύ ο Jackson βάδιζε στα χνάρια της φίλης και θετής μητέρας του , Diana Ross, η οποία ασκούσε σημαντική επιρροή στην εξέλιξή του.

Το 1982 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του “Thriller”. Σε αυτό πειραματιζόταν με νέους τρόπους τραγουδιού και εναλλαγές ρυθμού στα πρότυπα της ντίσκο. Σε αυτή νέα μουσική έλαμψε και με τις φωνητικούς του ακροβατισμούς.

Το Video Clip του ομότιτλου τραγουδιού “Thriller”συγκαταλέγεται στις ακριβότερες παραγωγές της μουσικής βιομηχανίας. Εντός λίγων ημερών το άλμπουμ έγινε ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις ανά τον κόσμο. Τα τραγούδια “Billie Jean” και “Beat it” ήταν επίσης οπτικοακουστικά ανεπανάληπτα. Το άλμπουμ ξεπέρασε κάθε υφιστάμενο ρεκόρ πωλήσεων και ξεκίνησε μία πραγματική υστερία για το πρόσωπο του Jackson.

Το “Thriller” έκανε πάνω από 50 εκ. πωλήσεις εκείνη την χρόνια. Για να μπορέσει κάνεις να περιγράψει το μέγεθος της επιτυχίας, γεννήθηκε ο όρος “Mega Star”. Το 1984 ο Jackson μαζί με τον παραγωγό του, Quincy Jones, κέρδισαν οκτώ βραβεία Grammy για το “Thriller”. Την ίδια χρονιά η Pepsi τον πλήρωσε 12 εκ. δολάρια για τέσσερα διαφημιστικά σποτ. Το 1987 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Bad”, το οποίο είχε πέντε νούμερο ένα επιτυχίες στις ΗΠΑ. Το “Dangerous” που κυκλοφόρησε το 1992 έγινε επιτυχία παγκοσμίως με 30 εκ. πωλήσεις δίσκων.

Εντωμεταξύ ο Michael Jackson κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα λόγω των πολλαπλών πλαστικών επεμβάσεων στο πρόσωπο του. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 περνούσε όλο και λιγότερο χρόνο σε δημόσιες εμφανίσεις και όλο και περισσότερο στην οικία του “Neverland“, όπου φιλοξενούσε συχνά αρκετά παιδιά.

Τον Αύγουστο του 1993 ο Michael Jackson κατηγορήθηκε πως η στενή σχέση που είχε με τον 13 χρονο Jordan Chandler, ήταν σεξουαλικής φύσεως. Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα ο πατέρας, του οποίου η σιωπή εξαγοράστηκε αντί 10 εκ. δολαρίων, σε μια πρωτοφανή υπόθεση στα χρονικά της αμερικανικής δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια της ειδησεογραφικής μετάδοσης της “Υπόθεσης Chandler” ανά τον κόσμο, ο Michael Jackson παραδέχθηκε πως ο πατέρας του, εκτός από την αδερφή του, LaToya, εκμεταλλευόταν και τον ίδιο σεξουαλικά.

Πηγή: ellinogermaniko.com

Διαβάστε το και στα Γερμανικά (και δείτε και τα βίντεο) στα:
http://ellinogermaniko.com/2015/12/29/michael-jackson-eine-kurze-biographie-teil-3/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου