29 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Το Ασφαλιστικό στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης. Επί τάπητος τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, εθνική σύνταξη, ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις και ενοποίηση Ταμείων

Σχεδιάζουν φόρο «Φρανκενστάιν» στις συναλλαγές Τις αντιδράσεις των τραπεζών και των επιχειρήσεων προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο επί των τραπεζικών συναλλαγών για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. Οι επιβαρύνσεις στις συναλλαγές είναι ήδη υψηλές λόγω και των capital controls. 

Γεροβασίλη: Αύξηση εσόδων η λύση στο Ασφαλιστικό. «Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση που εξέδωσε σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό. 

«Πέφτουν» οι υπογραφές για πώληση του Αστέρα. Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η νέα συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Jermyn Street Real Estate Fund, που είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ζήτημα αποκλεισμού της Ελλάδας από το Σένγκεν επαναφέρει ο Βέμπερ. Το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το Σένγκεν επανέφερε με δηλώσεις του στην εφημερίδα FAZ ο ο αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Ουρές και ταλαιπωρία στα Ειρηνοδικεία από δανειολήπτες. Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί στα Ειρηνοδικεία από εκατοντάδες δανειολήπτες, που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη. Η σχετική προθεσμία λήγει μεθαύριο.

ΚΟΣΜΟΣ: Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία. Ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σήμερα σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας στο Πακιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 70, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η Κεντροδεξιά «έσωσε» την αριστερή κυβέρνηση στην Πορτογαλία. Αντιμέτωπος με την Αριστερά, που υποτίθεται ότι στηρίζει τη σοσιαλιστική κυβέρνησή του, βρέθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Κόστα, εξασφαλίζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου σωτηρίας τραπεζών χάρη στην αποχή της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης. 

Ολο και πιο περίπλοκο το μετεκλογικό τοπίο στην Ισπανία Διχασμένοι οι Σοσιαλιστές, προοδευτική κυβένηση θέλουν οι Podemos.

Οι Podemos αποκλείουν συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό. «Δεν θα βοηθήσουμε με κανένα τρόπο τον Ραχόι να παραμείνει στην εξουσία». 

Σαουδική Αραβία: Δημοσιονομικό έλλειμμα-ρεκόρ 98 δισ. ευρώΛόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου. 

"Βοσνιακό σενάριο" για τη Συρία. Η πραγματικότητα επί του εδάφους θυμίζει όλο και περισσότερο "ανταλλαγή πληθυσμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου