21 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Νικητές και ηττημένοι της γαλάζιας κάλπης Tα επίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δεν αναμένονται πριν το απόγευμα απόψε. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τα ποσοστά των υποψηφίων διαμορφώνονται στο όριο του 40%, ενδεχομένως και στο 39%, για τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, στο 30% για τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, στο 16-17% για τον κ. Απ. Τζιτζικώστα και περί το 13% για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη. 

Σχετική ανάρτηση: ΝΔ: Πρωτιά Μεϊμαράκη, "μονομαχία" με Μητσοτάκη στον β’ γύρο

Τσίπρας καλεί ΔΝΤ να μείνει εκτός τρίτου προγράμματος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να μείνει έξω από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 86 δισ. ευρώ και να αφήσει την Ευρωζώνη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη της επίβλεψης των μεταρρυθμίσεων. 


Κλείνει και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. Το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο αφορά το ποσοστό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης. 

"Κόκκινα" δάνεια 9,6 δισ. ευρώ βγάζει προς πώληση η ΤτΕ. Εντός των επομένων ημερών αναδεικνύεται πλειοδότης, μεταξύ τριών ξένων οίκων, ο οποίος θα αναλάβει την ενοποίηση των ειδικών εκκαθαρίσεων της ΤτΕ με στόχο την ενεργητική διαχείρισή τους. Στόχος να ανακτηθεί το μέγιστο των εσόδων για το Δημόσιο, το οποίο μέσω ΤΧΣ, έχει διαθέσει 14 δις. ευρώ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση. 

Στάση εργασίας των εργαζομένων στις μεταφορές Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στο Μετρό από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας λόγω της αντίδρασης των εργαζομένων στις αποκρατικοποιήσεις.

ΚΟΣΜΟΣ: Ισπανία Σε αγωνιώδη αναζήτηση εταίρων ο Ραχόι. Ο νικητής των εκλογών Μαριάνο Ραχόι θα δυσκολευτεί να βρεί κυβερνητικό εταίρο. Οι ψηφοφόροι τον τιμώρησαν για την πολιτική λιτότητας που έφερε μεγάλη ανεργία στη χώρα. Αλλάζει άρδην το μετεκλογικό τοπίο στην Ισπανία. Από την ανατροπή του δικομματικού συστήματος θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι αριστεροί Podemos, οι οποίοι έκαναν την πραγματική έκπληξη αγγίζοντας σχεδόν το 21% των ψήφων. Η άλλη έκπληξη των χθεσινών βουλευτικών εκλογών ήρθε από το φιλελεύθερο Ciudadanos, το οποίο με ποσοστό 14% θα μπορούσε χρησιμεύσει ως «δεκανίκι» του Λαϊκού Κόμματος. Ωστόσο τα εκλογικά ποσοστά και των δύο κομμάτων μαζί δεν επαρκούν για μια σταθερή κυβέρνηση. 

Ποινή αποκλεισμού 8 ετών επέβαλλε η επιτροπή ηθικής της FIFA σε Μπλάτερ και Πλατινί σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Παράλληλα τους επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο 50.000 και 80.000 ελβετικών φράγκων αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου