13 Δεκεμβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.12.2018

Την μη περικοπή των συντάξεων "χαιρετίζει" ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι "χαίρονται" το "κόκαλο" στο πιάτο τους! 
Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος". 

Και ένα σημερινό σχετικό ρεπορτάζ, με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για «επιτυχημένη είσοδο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο» με το ελληνικό τρένο να «φθάνει στην ώρα του», μίλησε σήμερα το πρωί στη γαλλική Γερουσία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της μη 
περικοπής των συντάξεων.

«Το τρένο της Ελλάδας έχει φτάσει στην ώρα του, το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 προβλέπει πλεόνασμα ίσο με 3,5% του ΑΕΠ και κρίθηκε σύμφωνο με τους κανονισμούς. Η ανάπτυξη επανέρχεται σε ένα επίπεδο που αυτό το έτος, πιθανότατα να αγγίξει το 2,3%. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, και το γεγονός ότι κατάφερε αυτό το εξαιρετικό πρωτογενές πλεόνασμα, επιτρέπει να αποφύγουμε περικοπές στις συντάξεις, που προβλέπονταν για το 2019, οι οποίες θα ισοδυναμούσαν με μείωση ίση με το 14% του εισοδήματος για 1,4 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους», υπογράμμισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:

«Η Κομισιόν και εγώ, πάντα πιστεύαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν ήταν απαραίτητες, τόσο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, όσο και για τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Τώρα το διαπιστώνουμε. Η Ελλάδα έχει κάνει μια εντελώς επιτυχημένη είσοδο στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου