31 Ιανουαρίου 2020

Ιανουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Ιανουαρίου, από την πολιτική επικαιρότητα (κυριάρχησαν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η εκλογή της ΠτΔ), που ξεχωρίσαμε, με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά σκίτσο του 
Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (8.1.2020). Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ντόναλντ Τράμπ στις 7.1.2020 στην Ουάσιγκτον:
Έχω πρόβλημα με την Τουρκία φαίνεται να λέει στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τραμπ. Και εκείνος τον καθησυχάζει λέγοντάς του ότι ο ίδιος έχει πρόβλημα με τον μισό πλανήτη!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (9.1.2020). Στην κρίση με το Ιράν, λόγω συγκυρίας, επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον. Και ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος έδινε τις απαντήσεις του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δίπλα του περιοριζόταν στο ρόλο του παρατηρητή απολαμβάνοντας Pop Corn!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "efsyn" (13.1.2020). Διαφωνούν ιδεολογικά οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόσο καλός είναι ο Ντόναλντ Τράμπ! Ο ένας τον βρίσκει "διαβολικά καλό" και ο άλλος "αγγελικά καλό"! Και αυτό τη στιγμή που και οι δυο του γυαλίζουν τα παπούτσια! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (15.1.2020). Τσιμεντόλιθους πετούσαν στους αστυνομικούς οι καταληψίες κατά την επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι. Και ο εισαγγελέας απήγγειλε στους συλληφθέντες κατηγορία για πλημμέλημα! Και αφέθηκαν ελεύθεροι! Την επόμενη φορά ίσως πετάξουν και ψυγεία! 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (16.1.2020). Την πρόεδρο του ΣτΕ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρότεινε στις 15.1.2020 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ναι στην πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όχι από ΚΚΕ, Βελόπουλο και Βαρουφάκη. Στο σκίτσο η πρόταση, για μια ευρεία συναίνεση! 

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο" (16.1.2020). Η πρόεδρος του ΣτΕ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κέρδισε την "υποψηφιότητα" για ΠτΔ ...με το σπαθί της!


Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος της Κυριακής (19.1.2020). Αντί για πρόσκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη "διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη", μας ήρθε, από την Άγκελα Μέρκελ, ο ... λογαριασμός! 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (22.1.2020). "Πάτησε πόδι" στο Αιγαίο ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί μας δεν αντιδρούν. Τον αφήνουν ..."για να μαλακώσουν τα νύχια του!" εξηγεί η Μέρκελ στον Μητσοτάκη. 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (25.1.2020). Οι Ειδήσεις: Μπαράζ νέων εμπρησμών σε αυτοκίνητα στην Αθήνα από "αγνώστους"... Και έτσι, τα μεγάλα έξοδα συντήρησης των αυτοκινήτων τους, κάποιοι μπορεί να τα ...γλυτώσουν! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (26.1.2020). Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως κεραμίδι και μάλιστα ακροκέραμο! "Κεραμίδα" στο κεφάλι των πτυχιούχων των ΑΕΙ το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας (που ψηφίστηκε στη Βουλή) για την ισοδυναμία των πτυχίων τους με εκείνα των κολεγίων! 

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Επιλογή από Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου