18 Ιανουαρίου 2022

Σκίτσα: Το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φασιανό

Ούτε η πανδημία ούτε το κρύο εμπόδισαν φίλους και συνεργάτες του Αλέκου Φασιανού να παραβρεθούν σήμερα στην κηδεία τού σπουδαίου ζωγράφου, στο νεκροταφείο Παπάγου, για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον εμβληματικό ζωγράφο. Εδώ σε κάποια σχετικά σκίτσα:

Αριστερά "το τελευταίο αντίο" σε σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη.

«Αυτή η ανέλπιστη αγάπη του κόσμου για τον Αλέκο Φασιανό είναι απόδειξη ότι παρά τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, διατηρούμε μέσα μας καλά συναισθήματα» είπε συγκινημένη η Μαρίζα Φασιανού στο προαύλιο του κοιμητηρίου.

Και στους ουρανούς, ζωγραφίζει... Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη στην «Εφ.Συν»:

Στο τελευταίο κατευόδιο του σπουδαίου ζωγράφου, χαράκτη, ποιητή Αλέκου Φασιανού παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Βασίλης Θεοχαράκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, φίλοι του από την Τζιά κ.ά.

Οι ποδηλάτες με τον ... Κυριάκο Μητσοτάκη! Σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»:

Οι "Φουμαδόροι" με τον ... Παύλο Πολάκη! Σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή»:

«Ο Αλέκος Φασιανός υπήρξε ένας μεγάλος ζωγράφος με παιδική ψυχή» είπε ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, το ντοκιμαντέρ του οποίου για τον Αλέκο Φασιανό στην τηλεοπτική εκπομπή Παρασκήνιο, έγραψε ιστορία. 

Οι γνώριμες φιγούρες του Αλέκου Φασιανού αποχαιρετόυν τον μεγάλο ζωγράφο. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24":

To χαρακτηριστικό στα έργα του Φασιανού, περιστέρι, φέρνει 
με το πινέλο στον παράδεισο τη θλιβερή είδηση... Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»:

«Η πρώτη επίσκεψη του Αλέκου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φοιτητής ακόμα στη Σχολή Καλών Τεχνών, τον οδήγησε στις αρχαίες μορφές τις οποίες όλη του τη ζωή προσπάθησε να τις ζωγραφίσει δίνοντας τους την όψη σύγχρονων Ελλήνων. Είναι το μοτίβο της ζωγραφικής του, ιδίως από τα αρχαία αγγεία, που τον έκανε διάσημο σ΄όλο τον κόσμο» σημείωσε ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης.

Το ρεπορτάζ με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική ανάρτηση: Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου