25 Ιανουαρίου 2022

Σκίτσα: Η χιονοθύελλα «Ελπίδα» στην Αττική

Η περιοχή της πρωτεύουσας ντύθηκε χθες (24 Ιανουαρίου) ξανά στα λευκά, αυτή τη φορά με τη χιονοθύελλα της «Ελπίδας». Δεν ήταν παντού ειδυλλιακό το σκηνικό. Οι βασικές οδικές αρτηρίες (και κυρίως η Αττική Οδός) ήταν επί ώρες μποτιλιαρισμένες από οδηγούς που ξεκίνησαν να πάνε στις δουλειές τους χωρίς μετά να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους... Εδώ σε δέκα σκίτσα:

Επάνω αριστερά: Χάος στην Αττική Οδό! Πάντως, έρευνα "ότι κολλάει η Αττική Οδός" δεν υπάρχει! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή". 

Μην ανησυχείτε λέει στους εγκλωβισμένους οδηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που πετάει στον κόσμο του), τα Rafale (που προσφατα παραλάβαμε) είναι παντός καιρού! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή": 

Στην ...άψογη Αττική οδό! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24":

Μια "άσπρη μέρα" περιμέναμε και μας την έφερε ο Μητσοτάκης! Σκίτσο του KYP στο i-kyr.gr:

ΜΜΜ και εργαζόμενοι στη χιονοθύελλα. Σε σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο:

Όξυνση: Τον πέρασε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Αρνητής της κακοκαιρίας! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Και όμως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει τον ερχομό της χιονοθύελλας «Ελπίδα»! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο "Protagon":

Ακραία καιρικά αλλά και ... ενεργειακά φαινόμενα. Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη:

Παράλληλα υπάρχει και η πανδημία του κορωνοϊού. Μια συνάντησή του με το ... χιόνι, σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Και ένα πρώτο συμπέρασμα: Παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για πρωτοφανείς χιονοπτώσεις και στην Αττική, κρατικός μηχανισμός και υποδομές του λεκανοπεδίου δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις εικόνες παράδοσης στα καιρικά φαινόμενα, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Αττική Οδό και δευτερευόντως και άλλες βασικές οδικές αρτηρίες κυρίως στα βόρεια προάστεια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου