31 Ιανουαρίου 2022

Ιανουάριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Ιανουαρίου από την επικαιρότητα στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, εξακολουθεί να κυριαρχεί η πανδημία του κορωνοϊού με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να επικρατεί, ενώ προς το τέλος του μήνα η περιοχή της πρωτεύουσας ντύθηκε στα λευκά με τη χιονοθύελλα της «Ελπίδας» να προκαλεί, κυρίως στις βασικές οδικές αρτηρίες, τεράστια προβήματα. Σχετικό σκίτσο (επάνω αριστερά) του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (26.1.2022): «Να φύγουν τώρα!» φωνάζει ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν χάνει την ευκαιρία να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό για την διαχείριση της χιονοθύελλας «Ελπίδα». 
«Από που ρε φίλε;» είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που και αυτός είναι εγκλωβισμένος κάπου στην Αττική Οδό.

Tα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Τελικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία. Ενώ ο ιός μεταλλάσσεται, η βλακεία μας παραμένει αναλοίωτη! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο" (3.1.2022):

«Tα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου φορούν μάσκες, τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα και γίνονται αυξημένοι έλεγχοι κατά του κορωνοϊού, από ό,τι εκτός σχολείου» είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Αφού λοιπόν είναι έτσι, θα τα κλειδώνουμε εκεί και τα Σαββατοκύριακα! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή (5.1.2022):

Μεταλλάξεις κορωνοϊού και όχι μόνο: Η νέα "μετάλλαξη αντιεμβολιαστών", που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «Όμικρον» αλλά «Ωμέγα»! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο "Ποντίκι" (6.1.2022):

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έγραψε την Κυριακή (9.1.2022) στο Τwitter: «Σε προληπτικό μοριακό έλεγχο βρέθηκα χθες βράδυ θετικός. Ευτυχώς η Μπέττυ και τα παιδιά είναι αρνητικοί. Έχω μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και ελπίζω να είμαι σύντομα υγιής». Και ο Παύλος Πολάκης έτρεξε να του προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες... Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το «Ελλάδα 24»: 

Επέστρεψαν την Δευτέρα (10.1.2022), μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, οι μαθητές στα σχολεία με την απειλή της μετάλλαξης "Όμικρον". Και τώρα τρέχουμε, και "don't look ... back" όπως φαίνεται να λέει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη για την Realnews:

"Ιμπεριαλιστικοί" σχεδιασμοί: Ξεφουσκώνει το σχέδιο κατασκευής του αγωγού EastMed για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, μέσω Ελλάδας, προς την Ευρώπη, μετά τις Αμερικανικές ενστάσεις. "Θα σου πάρω άλλη ειρήνη και σταθερότητα" λέει ο Μητσοτάκης. Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (13.1.2022):

O ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το Κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής». Αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Ετσί το ένα πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα θα κάνει τις απολύσεις, ενώ το άλλο τις διαδηλώσεις! Σύμφωνα τουλάχιστον με το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (14.1.2022):

Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός το βράδυ της Κυριακής (16.1.2022) σε ηλικία 87 ετών. Με αφορμή το θάνατό του εμβληματικού ζωγράφου, ένα σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή»: Οι "Φουμαδόροι" με τον ... Παύλο Πολάκη, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα ως καπνό!

Η περιοχή της πρωτεύουσας ντύθηκε, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στα λευκά, με τη χιονοθύελλα της «Ελπίδας». Το σκηνικό δεν ήταν παντού ειδυλλιακό. Οι βασικές οδικές αρτηρίες (και κυρίως η Αττική Οδός) ήταν επί ώρες μποτιλιαρισμένες από οδηγούς που ξεκίνησαν να πάνε στις δουλειές τους χωρίς μετά να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους... Ένα στιγμιότυπο από την ...άψογη, λόγω ιδιωτικής ευθύνης, Αττική οδό! Σε σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24":

Πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της «χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση» όπως ο ίδιος είπε. Βασίζεται στην χιονοθύελλα και τον κορωνοϊό, για την διαχείριση των οποίων κατηγορεί την «ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη» όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (28.1.2022):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com
Δείτε και αυτά:
Το 2021 σε 20 Σκίτσα
Νοέμβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Οκτώβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου