29 Ιανουαρίου 2022

Πέταξε το πρώτο σπορ ιπτάμενο αυτοκίνητο

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται συνεχώς διαφόρων ειδών ιπτάμενα οχήματα που δημιουργήθηκαν ως εναέριες εκδοχές των αυτοκινήτων. Η τελευταία και σίγουρα πιο εντυπωσιακή, όσον αφορά τον σχεδιασμό και τις δυνατότητες που οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι διαθέτει, είναι το Volar eVTOL. Με φουτουριστικό και αεροδυναμικό σχεδιασμό το όχημα αυτό εμφανίζεται ως ένα σπορ μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Το όχημα αυτό φέρνει την υπογραφή της νεοφυούς εταιρείας Bellwether Industries που εδρεύει στο Λονδίνο. Η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δοκιμή του οχήματος της. Η δοκιμή έγινε στο Ντουμπάι και το Volar eVTOL πέταξε χωρίς προβλήματα σε ύψος τεσσάρων μέτρων με ταχύτητες που δεν ξεπέρασαν τα 40 χλμ./ώρα. Όπως λένε τα στελέχη της εταιρείας αυτή η πρώτη δοκιμή έγινε για να ελεγχθούν η σταθερότητα του οχήματος στον αέρα και τα συστήματα πλοήγησης.

Bellwether eVTOL | Free Flight with volar

Οι δυνατότητες του θα δοκιμαστούν σε επόμενες δοκιμές. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Volar eVTOL μπορεί να πετά σε ύψος χιλίων μέτρων με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 220 χλμ./ώρα και θα είναι ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών. Το ηλεκτροκίνητο όχημα θα μπορεί να φορτίζεται με τον ίδιο τρόπο και στα ίδια σημεία φόρτισης με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με ένα πρωτότυπο μικρότερο σε μέγεθος από αυτό που θα έχει το όχημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας το 2023 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του κανονικού μεγέθους οχήματος και αν όλα πάνε καλά το 2028 το Volar eVTOL θα δοθεί για χρήση ως ταξί και δύο χρόνια μετά θα αρχίσει να πωλείται σε όποιον επιθυμεί να το αποκτήσει. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Πηγή: naftemporiki.gr
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=YlPfR_igEbY&t=15s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου