11 Ιανουαρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 11.1.2022

Άνδρας προς ενοικίαση: Τον πληρώνουν για να κάνει… τίποτα! Τον χρησιμοποιούν μοναχικά ή ντροπαλά άτομα σε μαγαζιά, εστιατόρια και καφέ.
Στο Ηράκλειο η 19χρονη από το Βέλγιο που κάνει μόνη της τον γύρο του κόσμου με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της.
Ερευνητές έδωσαν το όνομα του Ντι Κάπριο σε ένα σπάνιο είδος δέντρου για να τον τιμήσουν για την περιβαλλοντική του δράση.

Άνδρας προς ενοικίαση: Τον πληρώνουν για να κάνει… τίποτα!

O 38χρονος σήμερα Ιάπωνας Shoji Morimoto είχε συνηθίσει να ακούει από συγγενείς, συμφοιτητές και συναδέλφους ότι δεν κάνει τίποτα.
Έτσι, μετά το πανεπιστήμιο και αφότου άλλαξε τη μία δουλειά μετά την άλλη χωρίς νόημα, τελικά αποφάσισε να κάνει επάγγελμα αυτό που όλοι πίστευαν για εκείνον. 
Ο αυτοαποκαλούμενος τεμπέλης άνοιξε έναν λογαριασμό στο Twitter υπό το ψευδώνυμο «Do Nothing Rent-a-Man» και άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κόσμο. 
«Νοικιάζω τον εαυτό μου για να μην κάνω το παραμικρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια», είπε στο CBS News. Και όμως, σχεδόν καθημερινά έχει κλεισμένα έως και τρία ραντεβού. «Δεν ανοίγω συζήτηση. Απαντώ σε ψιλοκουβεντούλα, αλλά ως εκεί», λέει. Έχει καθήσει στο κρύο για να κάνει το κοινό σε έναν μουσικό δρόμου, έχει συνοδεύσει πολύ ντροπαλά άτομα σε μαγαζιά και εστιατόρια και έχει φάει τούρτα με μία μοναχική ψυχή που είχε γενέθλια. 
«Οι άνθρωποι με χρησιμοποιούν με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι νιώθουν μοναξιά. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι κρίμα να πάνε κάπου ωραία μόνοι τους. Θέλουν κάποιον να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους», εξηγεί. 
Μία από αυτές τις μέρες, συνάντησε μία 30χρονη γυναίκα, που είναι από τους τακτικούς πελάτες του. Έπειτα από τους αναγκαίους χαιρετισμούς, κάθισαν να πιούν καφέ. Ήταν σιωπηλοί. Η πελάτισσα, εξήγησε ότι ο νοικιασμένος άνδρας της προσφέρει ένα ασφαλές μέρος, όπου κανείς δεν την κρίνει, δεν περιμένει κάτι από εκείνη και δεν χρειάζεται να μιλά. «Οι γυναίκες στην Ιαπωνία συνήθως ανησυχούν πολύ για το τι πιστεύουν οι άλλοι και για το να μην είναι βάρος προς τους υπόλοιπους. Είναι εξαντλητικό. Επομένως, το να απελευθερωθείς από αυτή την εμμονή είναι πολύτιμο», λέει.
Κάθε ραντεβού του κοστίζει περίπου 100 δολάρια (οι πελάτες πληρώνουν τα μεταφορικά και το φαγητό του), ενώ υπολογίζει ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 3.000 έως τώρα.
Πηγές: moneyreview.grCBS News


Στο Ηράκλειο η 19χρονη που κάνει τον γύρο του κόσμου με το μονοκινητήριο αεροσκάφος

Να καταρρίψει τρία παγκόσμια ρεκόρ επιχειρεί μια 19χρονη από το Βέλγιο, που κάνει το γύρο του κόσμου με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της. Η Ζάρα Ράδερφορντ, που προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα από το Βέλγιο που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος, η πρώτη γυναίκα που κάνει το γύρο του κόσμου με αεροσκάφος κατηγορίας υπέρ- ελαφρύ και η νεότερη γυναίκα που κάνει μόνη της το γύρο του κόσμου.
Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την 19χρονη υποδέχθηκε o πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Νίκος Μακράκης. "Το κορίτσι αυτό είναι πραγματικά θαρραλέο και επίμονο" λέει ο κ. Μακράκης.
Η 19χρονη ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο στις 18 Αυγούστου από το Βέλγιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει στις 13 Ιανουαρίου. Έχει μέχρι στιγμής επισκεφθεί 48 χώρες. Μετά την Ελλάδα, θα βρεθεί στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία και θα επιστρέψει στο Βέλγιο, ολοκληρώνοντας το ταξίδι στον κόσμο.
Πηγές: capital.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Έδωσαν το όνομα του Ντι Κάπριο σε σπάνιο δέντρο

Για να τιμήσει την περιβαλλοντική του δράση μία ομάδα επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ένα νέο είδος δέντρου που ανακάλυψε.
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος, το οποίο ευδοκιμεί μόνο στο δάσος του Καμερούν και ανακαλύφθηκε στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, στο Κιου. Μάλιστα, είναι το πρώτο φυτό που ανακαλύφθηκε για φέτος και πρόκειται για είδος υπό εξαφάνιση, όπως αναφέρει το BBC.
Πλέον, το δέντρο με τα κιτρινοπράσινα άνθη, που ανήκει στην οικογένεια ylang ylang, φέρει το όνομα «Uvariopsis dicaprio».
Πηγές: protothema.gr , twitter.com/WebNewsObserver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου