27 Ιανουαρίου 2022

Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής του Αλ. Τσίπρα

Βλέπουν, εκει στην Κουμουνδούρου, την καθοδική τάση, με βαση τις δημοσκοπήσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν πως αν συνεχίσει έτσι, είναι σίγουρο ότι θα χάσουν τα όποια προνόμια έχουν ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα βρεθούν στην τρίτη θέση, πίσω από το ανερχόμενο ΚΙΝΑΛ. Κάτι λοιπόν εντυπωσιακό πρέπει να κάνουν, μήπως προλάβουν και συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, όσους τους έχουν απομείνει. Και ετσι καταθέτουν πρόταση μομφής! Μια κίνηση πανικού (;) ή στην καλύτερη περίπτωση μια κίνηση εντυπωσιασμού!

Να σημειωθεί ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus για τον Alpha TV, που όμως είχε διενεργηθεί πριν την χιονοθύελλα "Ελπις", όπου στην "πρόθεση ψήφου" πέρα από την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, εμφανίζεται να σημειώνει σημαντική άνοδο το ΚΙΝΑΛ, με μόλις μισή εκατοστιαία μονάδα πίσω από τον (προς το παρόν) δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ:


Άλλωστε η πρόταση μομφής αποτελεί συνέχεια του αιτήματος για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ταυτόχρονα, με την πρότασή του ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι αποδυναμώνσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση που αντιδρά στις προσπάθειες «συστημικής μετάλλαξης» του κόμματος, όπως καταγγέλλουν στελέχη που αμφισβητούν τις επιλογές του και κυρίως την προ ημερών πρότασή του για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας

Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Την πρότασή του ανήγγειλε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και εξήγησε: «Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη... Η πεποίθηση μου και η πεποίθησή της πλειονότητας των πολιτών είναι ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό...». Ακολούθως είπε ότι αποφάσισε να καταθέσει «πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση...».

Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει ακριβά στον ελληνικό λαό, όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ζωές, δικαιώματα, ελευθερίες, σε φόβο και ανασφάλεια. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει σ’ αυτή τη χώρα τόση παρακμή. Καταθέτω #πρόταση_μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί όπως ανέφερε «μία εδώ και πολλές μέρες αναμενόμενη κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας. Έθαψε ο χιονιάς τις ελπίδες ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την θέληση και την δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους».

Αντιδράσεις στην πρόταση μομφής

 

Γ. Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα


«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρουλάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση, δεν μπαίνουνε στα παιχνίδια του Τσίπρα

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Open. «Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν πρόκειται να μπω στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε. «Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση γνώριζε και ήταν απολύτως απροετοίμαστη» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ωστόσο: «Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκοματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιήσουμε τη διαδικασία για να καταθέσουμε προτάσεις».

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ (στο twitter)

Η διέξοδος για το λαό είναι να γίνει η αγανάκτηση δύναμη πάλης, σύγκρουσης & ανατροπής Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις #πρόταση_μομφής

Takis Ant / afirimeno.com 
Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr, twitter.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου