19 Ιανουαρίου 2022

Γεωργιάδης: Να πώς έγινα καπιταλιστής – Πολάκης: Να πώς έγινα αριστερός

Ανεμος «ψυχρού πολέμου» έπνευσε χθες στην Βουλή κατά την διαμάχη των Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, με αφορμή μια τοποθέτηση βουλευτή του ΚΚΕ που αναφέρθηκε στο «μύθο της παντοδυναμίας του καπιταλισμού». Και οι δυό τους εξιστόρησαν πως ο ένας έγινε καπιταλιστής και ό άλλος αριστερός.

«Αυτή η ιδεολογική συζήτηση μεταξύ κομμουνισμού και καπιταλισμού μου αρέσει πάρα πολύ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος στη συνέχεια είπε στους βουλευτές πώς αποφάσισε να γίνει ... καπιταλιστής!

Γεωργιάδης: Να πώς έγινα καπιταλιστής

Οι γονείς του είχαν φροντιστήριο και προετοίμαζαν όσους ήθελαν να σπουδάσουν στην Ρουμανία, που εκείνη την εποχή βρισκόταν υπό το καθεστώς Τσαουσέσκου. Όπως είπε, τα Χριστούγεννα του 1985 ήρθαν στην Ελλάδα κάποιοι φίλοι τους, υψηλά ιστάμενοι του ΚΚ Ρουμανίας, τους οποίους φιλοξένησε η οικογένεια Γεωργιάδη, όταν ο ίδιος ήταν τότε μόλις 13 ετών.

Μια μέρα πήγαν να ψωνίσουν σε ένα σούπερ μάρκετ, το οποίο είχε τοποθετήσει μια πυραμίδα με διάφορα προϊόντα, κονσέρβες, γάλα, σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Ρουμάνα φιλοξενούμενη έμεινε «και κοίταζε την πυραμίδα λες και ήταν ο Παρθενώνας», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας: «Τότε κατάλαβα τη διαφορά του πλούτου και είπα “Θεέ μου, πρέπει να είσαι ανόητος για να θέλεις να ζεις σαν και αυτούς αντί να ζεις σαν και εμάς”.

Και έτσι γρήγορα, γρήγορα σε νεαρή ηλικία μου έφυγε παντελώς η όποια σκέψη να ακολουθήσω τη γνωστή ρήση του Ουίνστων Τσόρτσιλ ότι “αν δε γίνεις κομμουνιστής μέχρι τα 25 σου, δεν έχεις καρδιά και αν παραμείνεις μετά τα 25 σου δεν έχεις μυαλό”».

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης, ένθερμος πολέμιος της Αριστεράς, προέτρεψε τους βουλευτές της ΝΔ: «Έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Την ευκαιρία μας την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διακυβέρνησή του», είπε. Και πρόσθεσε πως «ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέους. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

Πολάκης: Να πώς έγινα αριστερός

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος προέρχεται πολιτικά από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του: «Είναι προφανές ότι το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, μόνο που αυτή η ιδεολογική ηγεμονία δεν είναι έτσι, είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν τη χώρα το 1945, όταν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι είχαν τακιμιάσει με τους Γερμανούς», είπε στον κ. Γεωργιάδη καταθέτοντας και την δική του μαρτυρία για το πώς έγινε αριστερός:

« Εγώ έγινα Αριστερός όταν όλη μου η οικογένεια, που ήταν δάσκαλοι, έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη, ότι δεν είναι εθνικώς επικίνδυνοι για να διοριστούν. Εγώ έτσι έγινα Αριστερός και όχι επειδή μπήκα σε ένα σουπερμάρκετ για να δω τι έχει το ράφι, όπως έγινες εσύ…», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου