17 Αυγούστου 2022

Ελον Μασκ: «Και αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» αλλά όχι!

Αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, προκάλεσε η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, να αγοράσει την φημισμένη αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ακόμη ένα «αστείο» του ιδιόρρυθμου επιχειρηματία.

Με ένα σιβυλλικό tweet, ο πλούσιος επιχειρηματίας, συνηθισμένος σε απρόβλεπτες και προκλητικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού αρχικά μας ενημερώνει ότι "υποστηρίζει το αριστερό μισό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το δεξί μισό του Δημοκρατικού Κόμματος" έγραψε: «Και αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Elon Musk @elonmusk
To be clear, I support the left half of the Republican Party and the right half of the Democratic Party!

Elon Musk @elonmusk
Also, I’m buying Manchester United ur welcome

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuter's», λίγο αργότερα ο Μασκ, επανήλθε με νέα ανάρτηση, γράφοντας πως αστειευόταν όταν είπε ότι επρόκειτο να αγοράσει την Γιουνάϊτεντ: «Οχι, αυτό είναι ένα μακροχρόνιο αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω αθλητικές ομάδες».

Ο αγγλικός σύλλογος, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δέκα χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισ. δολάρια. Η μετοχή του, έκλεισε την Τρίτη στα 12,78 δολάρια (+0,08%), ενώ έχασε 2,11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο.

Παρά το γεγονός, ότι κανένας μέτοχος δεν κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από τα έξι παιδιά του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2005 πριν πεθάνει το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόσφατα, ο Μασκ πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον όμιλο αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για το αποτυχημένο σχέδιο εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου