4 Αυγούστου 2022

Τα Σκίτσα της Ημέρας 4.8.2022

Μακραίνει η μαύρη λίστα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας καθώς μόλις σε ένα 48ωρο δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους ενώ μία κοπέλα μόλις 17 ετών βρέθηκε δολοφονημένη σπίτι της με τις αρχές να θεωρούν βασικό ύποπτο τον σύντροφό της. Τρία σχετικά σκίτσα και κάποια σχόλια:

Επάνω αριστερά σκίτσο του Πάνου Μαραγκού:

Οι τελευταίες ελελίξεις:

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 60χρονος κτηνοτρόφος που το πρωί της Κυριακής (31/7) δολοφόνησε την 56χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στο Άνω Μαράκι, στο Ρέθυμνο. Ο συζυγοκτόνος, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του η οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, τον είχε εγκαταλείψει τρεις φορές. Το μοιραίο πρωϊνό και μετά από έντονο διαπληκτισμό, ο ίδιος δήλωσε ότι «θόλωσε το μυαλό του» και σκότωσε τη γυναίκα του με ένα κουζινομάχαιρο. 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή".

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Την επομένη μέρα μια ακόμα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο συντάραξε το πανελλήνιο. Ο 49χρονος δράστης, μετά από καβγά, ξυλοκόπησε άγρια τη 41χρονη σύζυγό του, ενώ στη συνέχεια της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "Εφ.Συν":

17χρονη βρέθηκε νεκρή στο Περιστέρι: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της 17χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Περιστέρι. Η κοπέλα εντοπίστηκε από τη μητέρα της και την αδελφή της, το βράδυ της Δευτέρας (1/8), δολοφονημένη στο σπίτι της επί της οδού Αραχώβης. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την εξέταση του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 17χρονης προκλήθηκε από ασφυξία, πιθανότατα από κλείσιμο των αεραγωγών σε στόμα και μύτη, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως προηγήθηκε πάλη. Η αστυνομία ήδη αναζητά τον σύντροφό της, έναν 22χρονο πακιστανικής καταγωγής, καθώς θεωρεί ότι είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, που σημαίνει ότι η κοπέλα άνοιξε στον δολοφόνο.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δολοφονημένων γυναικών για το 2022 ανέρχεται σε οκτώ, ενώ το 2021 οι γυναικοκτονίες ανήλθαν σε 17.

Πηγές: kathimerini.gr, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου