31 Αυγούστου 2022

Αύγουστος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Αυγούστου από την ελληνική επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, εκτός από την ακρίβεια κυριάρχισαν κυρίως οι παρακολουθήσεις και ειδικότερα εκείνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ.  

Σκίτσο επάνω αριστερά: Με τις παρακολουθήσεις τα προσωπικά μας δεδομένα απειλούνται! Που είναι το κράτος; Το κράτος είναι εδώ! Κρύβεται παντού και μας παρακολουθεί! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (27.8.2022):

Tα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Στον Θεό οι τιμές των καυσίμων! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. «Κράτος "τοκογλύφος" - "γερο-λαδάς", ρουφάει λαίμαργα τον τεράστιο ΕΦΚ με κάθε γέμισμα και επιστρέφει πίσω μέσω του fuel pass1 και 2 κάτι ψίχουλα» σχολίαζει στην ανάρτησή του στο fb (3.8.2022) ο σκιτσογράφος:

"Τα φυσικά πρόσωπα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα" ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα; Στο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη από το "Ποντικι" (6.8.2022):


Παρακολουθήσεις: Ήξερε ή δεν ήξερε ο Μητσοτάκης; Σχετικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (9.8.2022):

Το "γιατί" της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (13.8.2022):

Παντού στην προσωπική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κούλης (Μητσοτάκης)! Με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σκίτσο του John Antono στην "Εφ.Συν" (14.8.2022):

Πολιτικοί: Η όποια επιτυχία δική τους, ενώ η αποτυχία των άλλων! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.) και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων πανηγυρίζουν! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (19.8.2022):

Πήγε διακοπές και εκεί προβληματίστηκε για την οικονομία, τον πόλεμο, την πανδημία... Επιστρέφοντας σκέφτεται τις ωραίες χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα που μάλλον έχασε! Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου, στο "πολιτικώς ανορθόδοξα" της efsyn.gr (22.8.2022):

Μάχη σε επίπεδο Αρχηγών στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις στις 26.8.22. Η συνεδρίαση κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται τα βέλη της αντιπολίτευσης! Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Ευτυχώς που υπάρχει και το διάφανο προστατευτικό για τον covid-19!

"Ερχεται πολύ δύσκολος χειμώνας" λέει ο Μητσοτάκης. Γι' αυτό τα μικρά τα μερμυγκάκια πρέπει να προσπαθήσουν παραπάνω, ώστε ο τζίτζικας (οι όμιλοι ενέργειας) να συνεχίσει το βιολί του! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη (28.8.2022):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούλιος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου