30 Αυγούστου 2022

Ο μάνατζερ των Beatles, Μπράιαν Επστάιν, έγινε άγαλμα στο Λίβερπουλ

Ο άνθρωπος πίσω από το φαινόμενο Beatles τιμάται στην πόλη καταγωγής των Σκαθαριών αλλά και του ίδιου.


Πολλές φορές, πίσω από έναν τεράστιο σταρ βρίσκεται ένα εξαιρετικά ταλαντούχο επιτελείο ανθρώπων που οργανώνουν την κάθε επόμενη κίνησή στην καριέρα του ή ένας δαιμόνιος μάνατζερ που παίζει στα δάχτυλα τον τρόπο που δουλεύει η βιομηχανία και ξέρει τι θέλει, τελικά, ο κόσμος.

Στην περίπτωση των Beatles, τον ρόλο αυτόν ανέλαβε ο Μπράιαν Επστάιν στον οποίο, μεταξύ άλλων, χρεώνεται το χαρακτηριστικό look που υιοθέτησαν τα 4 Σκαθάρια στην αρχή της καριέρας τους, με τα σακάκια και τα κουρέματα-«καπελάκια», αλλά και η σκηνική τους παρουσία.

Ο Μπράιαν Επστάιν (αριστερά) με τους Beatles στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το 1964. Φωτ.: AP Photo

Ο Επστάιν ανέλαβε τους Beatles το 1961, αφού τους είδε να παίζουν ζωντανά στο Cavern Club, όπου και έκαναν τα πρώτα τους βήματα και έμεινε μαζί τους μέχρι και τον θάνατό του το 1967.

Τώρα, 55 χρόνια μετά τον θάνατο του «ανθρώπου πίσω από τους Beatles», ο Μπράιαν Επστάιν έγινε άγαλμα -πού αλλού;- στο Λίβερπουλ. Το άγαλμα προς τιμήν του Μπράιαν Επστάιν βρίσκεται μάλιστα κοντά στο NEMS, το δισκάδικο, δηλαδή, της οικογένειάς του στην πόλη.

The new statue of Brian Epstein in Liverpool

Όπως επεσήμανε ο Τόμι Κάλντενμπαρκ από το Brian Epstein Legacy Project, «Είναι εύκολο να γιορτάζεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να γιορτάσεις αυτούς που βρίσκονται στα παρασκήνια».

Θυμίζουμε ότι οι Beatles ήταν αγγλικό ροκ συγκρότημα, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζον Λένον, τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζορτζ Χάρισον και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ.

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου