25 Οκτωβρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.10.2022

Βρετανία: Ακτιβιστές έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου!
Κοζάνη: Κοσμοσυρροή για να προσκυνήσουν την «παντόφλα» του Αγίου Σπυρίδωνα!
Ο Κάρoλος πούλησε σε 
δημοπρασία 
14 από τα άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακτιβιστές έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του Καρόλου

Τούρτα στο πρόσωπο δέχθηκε την Δευτέρα το κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Μουσείο του Μαντάμ Τυσσώ, από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές της Just Stop Oil (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για ζημιές σε σχέση με το περιστατικό. Η Just Stop Oil από την πλευρά της, δήλωσε: «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Το αίτημα είναι απλό: σταματήστε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».
Τις προηγούμενες ημέρες, οι ακτιβιστές της ίδιας οργάνωσης είχαν ρίξει ανθρώπινα περιττώματα πάνω σε ένα μνημείο που αποτίει φόρο τιμής στον Σερ Λοχαγό Τομ Μουρ, ενώ έριξαν σούπα ντομάτας πάνω σε ένα αριστούργημα του Βαν Γκογκ.
Πηγές: kathimerini.gr , 
NEXTA @nexta_tv

Κοζάνη: Προσκυνάνε την «παντόφλα» του Αγίου Σπυρίδωνα!

Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς εκτέθηκε για προσκύνημα η παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα από την Κέρκυρα.
Βίντεο:
Δεκάδες πιστοί έσπευσαν για να προσκυνήσουν την παντόφλα, ακούγοντας και το κήρυγμα του μητροπολίτη Παύλου.
Πηγές: ethnos.gr
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=_0xZnXKTu4U&t=6s

Ο Κάρoλος πούλησε 14 από τα άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ πούλησε τη Δευτέρα 14 άλογα κούρσας που κληρονόμησε από τη μητέρα του τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls στο Newmarket. 
«Δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα», είπε ο Τζίμι Τζορτζ, που διαβεβαίωσε ότι η δημοπρασία δεν σηματοδοτεί το τέλος της σύνδεσης του βασιλικού οίκου με τους αγώνες.
Η αγάπη της Ελισάβετ για τα άλογα ήταν γνωστή και η ίδια έκανε ιππασία μέχρι πολύ πρόσφατα.
Ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών έσπευσε να σχολιάσει ότι η πώληση των αλόγων δεν συνιστά κάτι το ασυνήθιστο ή το τέλος των βασιλικών ιπποδρομιών, καθώς η Ελισάβετ είχε τα δικά της εκτροφεία, ενώ και στο παρελθόν πουλούσε άλογα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου