27 Οκτωβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.10.2022

Δηλώσεις στήριξης και αμυντικοί εξοπλισμοί ανταλλάγησαν σήμερα στην Αθήνα κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σόλτς και μάλιστα χέρι με χέρι, σύμφωνα με το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Το σύντομο σχετικό ρεπορτάζ: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Όλαφ Σόλτς

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων έθιξαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. (...)
Ειδικότερα, για την ελληνογερμανική συμφωνία για τους εξοπλισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «μορφή κυκλικής ανταλλαγής» μεταξύ των δύο χωρών, η οποία έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και τη στήριξη της Ουκρανίας. Για τα τεθωρακισμένα Marder, ανέφερε ότι η πρόθεση είναι να τοποθετηθούν στον Έβρο.
Ο 
Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι δεν θα ρωτήσει η Γερμανία τι θα κάνει η Ελλάδα με τα τεθωρακισμένα που της έδωσε, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος και αξιοσέβαστος εταίρος στο ΝΑΤΟ.
Ο Γερμανός καγκελάριος, απαντώντας σε σχετική με τα ελληνοτουρκιά ερώτηση, πρόσθεσε ότι «δεν νοείται κράτη-μελη της συμμαχίας να αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία άλλης χώρας του ΝΑΤΟ», με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την "πολύ καθαρή απάντηση" που έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου