6 Οκτωβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.10.2022

"Αν είχαμε εμείς να μοιράσουμε 200 δις ευρώ θα βγαίνανε καγκελάριοι και τα παιδιά μας"! φαίνεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στην σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, στο Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή», με αφορμή τη φράση του «αν είχα να μοιράσω 50 δισ. θα έβγαινα πρωθυπουργός για όσο ήθελα»!

Και μια άποψη, του Νότη Παπαδόπουλου στην kathimerini.gr:

Απλά μαθήματα αυτοκριτικής

«Αν είχα να μοιράσω 50 δισ. και όχι να μαζέψω 37, θα έβγαινα πρωθυπουργός για όσο ήθελα», είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν πήρε κανένα μάθημα ούτε από τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά ούτε από τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα με οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Ν.Δ., κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει τον κ. Τσίπρα πιο σοβαρό και συγκρατημένο στις κουβέντες του.
Διότι στα τρία αυτά χρόνια η χώρα πέρασε από 40 κύματα: πανδημία, ακραίες καταστάσεις με τους Τούρκους, πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, εκτόξευση τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού, υπόθεση συνακροάσεων. Τις αλλεπάλληλες αυτές κρίσεις –με εξαίρεση το αυτογκόλ των υποκλοπών– η κυβέρνηση τις πέρασε με επιτυχία. 
Στα τρία αυτά χρόνια, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να βάζει τρικλοποδιές ακόμη και στα εθνικά και να λέει σε όλα «όχι». Να κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος την εγκωμίαζε, και να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας ήταν από τα καλύτερα του πλανήτη. Να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ενδοτισμό και να καταψηφίζει τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, με Γαλλία και ΗΠΑ – το ισχυρότερο στήριγμα σήμερα απέναντι στον αλλοπρόσαλλο και επικίνδυνο Ερντογάν. Και να συνεχίζει αμέριμνος να επιμένει σε ξεπερασμένες –υποτίθεται προοδευτικές, αλλά επί της ουσίας βαθιά συντηρητικές– επιλογές, που έχουν διαψευσθεί σε όλο τον σύγχρονο κόσμο.
Από τις ιδεοληψίες υπέρ των κρατικοποιήσεων, των πανεπιστημίων χωρίς φύλαξη, της αριστείας που είναι ρετσινιά, της συνδικαλιστικής ασυδοσίας, του λαϊκίστικου διαχωρισμού της κοινωνίας σε «εμείς ή αυτοί», τις ίσες αποστάσεις από Πούτιν και Δύση. Ακόμη και την ΑΤΑ στους μισθούς θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει πόντους μοιράζοντας υποσχέσεις για παροχές 20 δισ. ευρώ!
Αν μη τι άλλο, άθελά του, ο κ. Τσίπρας έδειξε με τη φράση του ότι έχει πλέον αποδεχθεί πως ο νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι αυτός που μοίρασε τα 50 δισ. ευρώ στους πολίτες. Είναι οπωσδήποτε μια πρόοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου