31 Οκτωβρίου 2022

Οκτώβριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Οκτωβρίου από την ελληνική επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα κυριάρχισαν, εκτός από τα μόνιμα (ακρίβεια και τουρκικές απειλές), οι υποθέσεις του βιασμού της 12χρονης και του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.
 Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά: 
Όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη διαγράφει τα σκάνδαλα, όπως τα τελευταία των υποκλοπών και της Simens, με το χρώμα της συγκάλυψης ή της παραγραφής! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (3.10.2022).

Ρισκάρουν οι επιχειρηματίες, επενδύοντας ... αέρα, που μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να τον χάσουν! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από ανάρτησή του στο twitter (10.10.2022):

Στη δημοσιότητα Oι πορισματικές διαπιστώσεις των κομμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές. "Το πόρισμα της ΝΔ δεν αρκεί να καλύψει το σκάνδαλο" φαίνεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι για να το σκεπάσει "θα χρειαστεί και τα πορίσματα των υπόλοιπων πέντε κομμάτων"! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (12.10.2022):.

Ψηφοθηρικά: Με όλα (ελληνοτουρκικά, ενεργειακά, υποκλοπές) τζίφος, λέει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας: "Για πάμε με παιδοβιαστές"! Αυτά, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (13.10.2022):

Λίστα με 50 προϊόντα από 30 κατηγορίες με μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Και ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, για να γεμίζει φτηνότερα "το καλάθι του νοικοκυριού", προτείνει να το μικρύνουμε! Σκίτσο του Ηλία Μακρή επίσης στην Καθημερινή (14.10.2022):

Οι αστυνομικοί της της ΔΙΑΣ πρότειναν σε 19χρονη να την ξεναγήσουν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Kαι εκεί, δυο εξ αυτών φέρονται ότι την βίασαν. Πάντως, το "αξιοθέατο", το φερόμενο ως αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ελεύθερο! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου (18.10.2022). Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, και οι δύο αστυνομικοί...

Το τηλεοπτικό έγκλημα και η νοσηρή αδράνεια των αρχών. Ζητείται παρέμβαση του ΕΣΡ για την προστασία της 12χρονης στον Κολωνό. Το τελευταίο διάστημα, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα από τα ΜΜΕ, οι πολίτες γίνονται κοινωνοί μιας ακραίας κατάστασης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, ενώ η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή, το ΕΣΡ αδρανεί... Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (23.10.2022):

Παρ' ότι διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, δηλώνει ότι η μόνη του έννοια είναι το καλό της παράταξης της ΝΔ, γιατί έχει αγοράσει και τα δικά της δάνεια! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (26.10.2022).

Όπως εξηγεί ο Πιερρακάκης στον Μητσοτάκη, η κυβέρνηση βλέπει μακριά, όχι όμως και κοντά της ώστε να δει τις δραστηριότητες με τα κοκκινα δάνεια κλπ του βουλευτή της Ανδρέα Πάτση, που η ΝΔ αναγκάστηκε να τον διαγράψει. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (28.10.2022):

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Όλαφ Σόλτς το θέμα του κατοχικού δανείου. Όμως, κατά την επίσκεψή τους στην Ακρόπολη ο Γερμανός καγκελάριος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάποιος ... Πάτσης του ζήτησε να το αγοράσει! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (30.10.2022): 

Σημείωση: Τα περισσότερα από τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Σεπτέμβριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Αύγουστος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου