5 Μαΐου 2023

Προεκλογικές ατάκες της Ημέρας 5.5.2023

Κάποια από τα 
«ωραία» αποσπάσματα που έκαναν αίσθηση, από όσα είπαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης) κατά την προεκλογική τους εκστρατεία:

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε Αμαλιάδα και Πύργο, όπου μίλησε σε πολίτες, μεταξύ πολλών άλλων είπε και τα εξής:

«Και επειδή ακούω πολλά για τους συνταξιούχους και για το ΕΚΑΣ, θυμηθείτε λίγο ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ποιος τσάκισε τις συντάξεις. Έχει όνομα αυτή η “σφαγή” των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό».

«Τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έγινε το 1981. Τους λέω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται το 2023, τι γίνεται γι’ αυτά τα νέα παιδιά. Πώς θα βελτιωθούν οι μισθοί, πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα στηριχθούν οι αγρότες, πώς θα έχουμε καλύτερα νοσοκομεία, πώς θα έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος. Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, δεν πειράζει, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον και θα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

«Αν βγει πρώτoς ο Μητσοτάκης, θα φτιάξει κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από τον τόπο καταγωγής του, την Άρτα, όπου περιόδευσε σήμερα, στέλνοντας μήνυμα «νίκης».

«Εγώ δεν ταξίδευα με το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική εκστρατεία, ούτε όταν ήμουν πρωθυπουργός, γιατί δεν πίστευα ότι αυτό το κράτος είναι ιδιοκτησία κανενός. Άλλοι έχουν γεννηθεί πρίγκιπες και έχουν την αίσθηση ότι το κράτος και η χώρα τους ανήκει. Εγώ κατάγομαι από ένα ταπεινό, μικρό χωριό στα Τζουμέρκα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Αυτά τα διλήμματα, εγώ θα τα συμπυκνώσω με ένα δίλημμα: Μητσοτάκης ή αλλαγή; Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την επόμενη μέρα;», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συνθήματα της δεκαετίας του '80», σχολίασε ότι τα συνθήματα αυτά για την «αλλαγή» δεν αποτελούν «ιδιοκτησία κανενός, ανήκουν σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» και πως «αν είναι επίκαιρα, ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Aπαντώντας o Νίκος Ανδρουλάκης στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας», τονίζοντας ότι ο ίδιο ηγείται το κόμμα του Παπανδρέου.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Πηγή: tovima.gr

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, απάντησε στο «φλερτ» της Κουμουνδούρου, λέγοντας: «Αυτό που κάνουμε τώρα, αυτό που κάναμε τέσσερα χρόνια στη Βουλή, συζήτηση ήτανε. Συζήτηση ανοιχτή και μάλιστα δημόσια, μπροστά στο λαό»... 
Και πρόσθεσε: «Το να βρεθούμε κεκλεισμένων των θυρών, να ‘ρθει σπίτι μου, να πάω σπίτι του, ή στη βίλα δεν ξέρω τι έχει, ή να πάμε στα γραφεία να πιούμε έναν καφέ, ή να πιούμε ένα ποτό, όπως είπε την άλλη φορά, δεν λέει τίποτα. Απλώς, θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια»...

Πηγή: Protagon.gr

Ο επικεφαλής του ”ΜέΡΑ25” Γιάνης Βαρουφάκης

Σφοδρή επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από την Κόρινθο ο Γιάνης Βαρουφάκης. Κληθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να σχολιάσει όσα είχε πει για εκείνον σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θα σχολιάσω αυτό που είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μία μέρα σε έναν ωραίο αγώνα, με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα».

Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου