25 Ιανουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.1.2024

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει την "μεγάλη κουτάλα" της επιστολικής ψήφου, ώστε έτσι να "μαγειρεύουν" πιο εύκολα! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη. Τελικά το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο "πέρασε" από τη Βουλή μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ψηφίστηκε χθες επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της Ν.Δ., καταψήφισαν 135 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Νέα Αριστερά. Οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».
Η αιφνιδιαστική τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους Eλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές, που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, δυναμίτισε το κλίμα συναίνεσης που υπήρχε μεταξύ της κυβέρνησης και των δυο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 ψήφων. Και εδώ υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και "παρών" δήλωσαν 6 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου