6 Ιανουαρίου 2024

Δεν προτάθηκε στον Κασσελάκη θέση υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επιστημονική φαντασία χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τους ισχυρισμούς πως στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προταθεί θέση υπουργού στον Στέφανο Κασσελάκη. Ψευδές χαρακτηρίζει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» ο Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος φέρεται να έκανε την πρόταση υπουργοποίησης.

Σε συνέντευξή του στο «Documento», ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, υποστηρίζει πως το 2019, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε προταθεί στον κ. Κασσελάκη θέση υπουργού – πρόταση που ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει.

Documento @documentonews
Αρνήθηκε πρόταση του Μητσοτάκη να γίνει υπουργός το 2019 ο Κασσελάκης - Εκτάκτως το Σάββατο στο Documento 
Αποκάλυψη-βόμβα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανώλη Καπνισάκη 12:05 μ.μ. · 5 Ιαν 2024

Μάλιστα, ο κ. Καπνισάκης υποστηρίζει πως η πρόταση έγινε με μεσολαβητή τον Αντώνη Διαματάρη, επιφανές στέλεχος της ομογένειας στην Αμερική.

Ερωτηθείς σχετικώς, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «δεν πρόκειται καν για παραποίηση της πραγματικότητας, αλλά για αποκύημα της φαντασίας του κ. Καπνισάκη και κατ’ επέκταση του κ. Κασσελάκη».

Ψευδές χαρακτηρίζει ο Αντώνης Διαματάρης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρει πως το 2019 είχε προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, σημειώνει σε ανάρτησή του:

Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. 3:02 μ.μ. · 5 Ιαν 2024

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησής του στο «Χ», αναφέρουν: «Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε “μετά τις εθνικές εκλογές”… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Νέα διάψευση Διαματάρη.«Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Αντώνης Διαματάρης, διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά «την πρόταση υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη το 2019».

Απάντηση Α. Διαμάρη στο ΣΥΡΙΖΑ: Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη "με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.” 5:48 μ.μ. · 5 Ιαν 2024

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου