14 Ιανουαρίου 2024

Πετυχημένο το σήμα του «νέου ΟΣΕ» αλλά δεν φτάνει

«
Δημιουργείται ένας νέος, ενιαίος, σύγχρονος δημόσιος φορέας, με πυρήνα τον ΟΣΕ ("Νέος ΟΣΕ"), που αναλαμβάνει πλήρως τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του Διαχειριστή της Σιδηροδρομικής Υποδομής, όπως περιγράφονται στο Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ενώ καθίσταται και μοναδικός υπεύθυνος για το σύνολο των μελετών και έργων που εκτελούνται επί του σιδηροδρομικού δικτύου, της διαχείρισης του τροχαίου υλικού καθώς και των σταθμών και λοιπών εγκαταστάσεων της ιδιοκτησίας του» σύμφωνα με πρόσφατη (από 9.1.2024) ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

«Στη νέα εταιρεία εντάσσονται επιπλέον του σημερινού ΟΣΕ : α) η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και β) η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κατά το μέρος που αφορά στο επιχειρησιακά κρίσιμο για τον σιδηρόδρομο τμήμα της δραστηριότητάς της (τροχαίο υλικό, ενεργές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις)».

Τα βασικά σημεία του «νέου ΟΣΕ» που μετονομάζεται σε «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος» παρουσίασε την περασμένη Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ο νέος οργανισμός αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή του σιδηροδρόμου, έχοντας να ξεπεράσουμε την εικόνα ενός προβληματικού οργανισμού, με αποκορύφωμα το δυστύχημα των Τεμπών. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό και αξιόπιστο προφίλ για τον νέο οργανισμό», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάζοντας το νέο λογότυπο και όνομα.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός τραγικού θύματος στα Τέμπη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει αγώνα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών, σχολίασε με τον δικό του τρόπο τις κυβερνητικές αλλαγές, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter):

Βαγγέλης Βλάχος | Evan Vlachos @EvanVlacho
Για τα Τέμπη θέλουμε Δικαιοσύνη, όχι extreme makeover ή rebranding. Πάντως το νέο σήμα είναι πετυχημένο, φαντάζομαι ότι το εμπνευστήκατε από τα Τέμπη, καθώς συμβολίζει ακριβώς την πορεία της Intercity 62 όταν - χωρίς Τηλεδιοίκηση και συστήματα ασφαλείας - μπήκε στη λάθος γραμμή.

Η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και θα υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2025, με ενδιάμεσα ορόσημα.

Πηγές: yme.gr, metaforespress.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου