17 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Μ. Λιάπης. Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες!

Αυτό και αν είναι ...είδηση:
"Πρώην υπουργός Μεταφορών, συνελήφθη από αστυνομικούς της τροχαίας όταν παραβίασε stop, ενώ οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς να φέρει δίπλωμα ή αστυνομική ταυτότητα".

Πρόκειται για τον Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη σήμερα Τρίτη, στις 11.00 το πρωί, από αστυνομικούς της τροχαίας Αγίας Παρασκευής, όταν παραβίασε «stop» στην οδό Αρτέμιδας, στη Λούτσα. 
Οδηγούσε ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ (VW Τuareg), χωρίς να υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο και χωρίς να φέρει δίπλωμα και αστυνομική ταυτότητα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.


Όπως διευκρινίστηκε αργότερα, οι πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν παραδοθεί στην εφορία και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί πλαστές.

«Έκανα λάθος... Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία... Δεν λέω ότι είμαι φτωχός... η κρίση είχε αγγίξει και μένα...» είπε ο κ. Λιάπης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 


Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε αρχικά στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του, και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Αναμένουμε την ..."υποδειγματική" τιμωρία του...

_______________
Φωτογραφίες από το "ethnos.gr"

5 σχόλια:

  1. Και μια επιλογή από όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
    «Σημερα στο δακτυλιο κυκλοφορουν τα πλαστα»
    «Στη Βόρεια Κορέα εξαφανίζουν τους θείους κι εδώ συλλαμβάνουν τους ανιψιούς».
    «Κλαίει ο Ψωμιάδης που του είχε στείλει κλήση για κράνος»
    «Πωλούνται πινακίδες σε τιμή χρυσής ευκαιρίας!! »
    «Πάντως, αν έλεγε απλά ένα "δεν πληρώνω" θα ήταν και ήρωας. Και μπορεί να τον έπαιρνε και Καμμένος στο κόμμα του...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη προχώρησε ο εισαγγελέας.
    Η δίωξη αφορά την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας οχήματος στην εφορία, το αδίκημα της πλαστογραφίας (για τις πλαστές πινακίδες που είχε το όχημα).
    Επιπλέον, του επιβλήθηκαν τρια διοικητικά πρόστιμα: για ανασφάλιστο όχημα, αλλά και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.
    Ο κ. Λιάπης παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να δικαστεί.
    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον διέγραψαν από το κόμμα, έκαναν το ελάχιστο που μπορούσαν:
    Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
    «Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά, ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, (ο οποίος ως γνωστόν συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες). Στον πρώην υπουργό (που και πάλι δεν προσήλθε στη δίκη) επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ένα από τα παλαιότερα "κατορθώματα" του κ. Λιάπη:
    Οπως αναφέρει το "Εθνος της Κυριακής" ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το ποσό που πήρε όμως, το οποίο έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμμα καθώς δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτό ούτε ένας τουρίστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή