9 Δεκεμβρίου 2013

Ανέκδοτο: Ο ξυλοκόπος και το αλυσοπρίονο

Ένας ξυλοκόπος, που συνήθως χρησιμοποιούσε το τσεκούρι του για να κόβει τα δέντρα, κάποια μέρα βλέπει μια διαφήμιση που ένας τύπος έκοβε με ένα μηχάνημα 100 δέντρα την ημέρα, ενώ το δικό του ρεκόρ ήταν μόλις 5 δέντρα την ημέρα. 

Σκέφτεται πως αν είχε αυτό το μαραφέτι θα έβγαζε πολύ δουλειά. Το αποφασίζει και την άλλη μέρα πηγαίνει στην πόλη και το αγοράζει. Πρωί-πρωί την επόμενη μέρα πηγαίνει στο δάσος και το χρησιμοποιεί. Με δυσκολία καταφέρνει να κόψει 6 δέντρα.

Μα... 100 δέντρα δεν έλεγε η διαφήμιση; Πως εγώ έκοψα μόνο 6; αναρωτιέται. Αύριο θα δοκιμάσω πιο σκληρά! Την επομένη προσπαθεί σκληρότερα και κόβει 8 δέντρα. Τι γίνεται εδώ, αναρωτιέται, δεν καταλαβαίνω! 

Ξαναβλέπει την διαφήμιση και βλέπει πως ο τύπος που χειρίζονταν το μηχάνημα ήταν "σωματαράς". Αποφασίζει να κάνει body building. Μετά από κάμποσο καιρό και ενώ πια είχε φτιάξει σώμα, ξαναπιάνει το μηχάνημα και καταφέρνει να κόψει 10 μόλις δέντρα.

Το παίρνει και το πάει στον πωλητή.
-Ρε φίλε αυτό που μου έδωσες είναι χαλασμένο, καμιά 10αρια δέντρα την ημέρα κόβω το πολύ.
-Το χρησιμοποιείς σωστά;
-Τι λες τώρα; Θα μου μάθεις την δουλεία μου;
-Κάτσε να δω και εγώ, του λέει ο πωλητής και τραβάει το σχοινί της μανιβέλας, καθ ότι αλυσοπρίονο το μηχάνημα, και μέσα σε δευτερόλεπτα κόβει ένα χοντρό ξύλο.
-Όπα ... για στάσου, του λέει ο ξυλοκόπος, για δείξε μου πάλι αυτό το κόλπο που έκανες με το κορδόνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου