25 Δεκεμβρίου 2013

Πετρέλαιο θέρμανσης, εμμονή στην αποτυχημένη πολιτική

Εμμονή, στην αποτυχημένη πολιτική της διατήρησης της υπερβολικής φορολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη των Χριστουγέννων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης που πνίγει τις μεγάλες πόλεις, οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υγείας, απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης κρίνεται απολύτως πετυχημένο και η κυβέρνηση πιστώνεται το μέτρο... Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής... Έτσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων...» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Την αδυναμία του να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, ας την πληρώσουν οι πολίτες, και με πρόσθετο φόρο (χρήμα που δεν υπάρχει) και με την επιβάρυνση της υγείας τους (την έχουν πολλοί ακόμη, καιρός να φορολογηθεί και αυτή). O κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων ξεπεράστηκαν τα όρια "αιρούμενων σωματιδίων" σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας και για «λόγους υγείας η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές»!.

«Το μέτρο είναι απολύτως επιτυχημένο» υποστήριξε και ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει ότι όσοι αντιτίθενται σε αυτό άθελά τους παίζουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων!.

«Χρησιμοποιείστε καθαρή ενέργεια» δήλωσε, απευθυνόμενος προς τους πολίτες, από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης, ενώ ανέφερε ότι στις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα αιθαλομίχλης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Κοζάνη, Φλώρινα, κλπ) είναι στην κρίση των περιφερειαρχών για το πότε θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα.

Αδιάλλακτη λοιπόν η κυβέρνηση, εμμένει στη συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής της αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας. 
Είναι και Χριστούγεννα και μας εύχεται "χρόνια πολλά με ...υγεία"!

1 σχόλιο:

  1. Ο δραματικός πολλαπλασιασμός των αέριων ρύπων, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία και απαιτεί άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την πρυτανεία του ΑΠΘ, την οποία υπογράφουν ο καθηγητής Οικολογίας, Ιωάννης Παντής και ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Αλέξης Μπένος.
    Αναφέρουν ακόμη ότι "Η αιθαλομίχλη, είναι προϊόν κυρίως καύσης βιομάζας και χημικά επεξεργασμένης ξυλείας"...
    Πηγή: "Καθημερινή" 26.12.13

    ΑπάντησηΔιαγραφή