14 Δεκεμβρίου 2013

Περίεργα: Εισβολή των FEMEN στο στούντιο της ZDF για το Μουντιάλ του Κατάρ

Άναυδος έμεινε ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Τζοβάνι Τραπατόνι καθώς και οι άλλοι παριστάμενοι στο τηλεοπτικό πάνελ εκπομπής της γερμανικής ZDF για το Μουντιάλ, όταν δύο γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης FEMEN εισέβαλαν στο στούντιο, έχοντας ζωγραφίσει στα στήθη τους μπάλες ποδοσφαίρου βαμμένες με αίμα.
 

Η συγκεκριμένη δράση των δύο ακτιβιστριών την περασμένη Τετάρτη είχε ως στόχο να καταγγελθεί η FIFA, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που χτίζουν τα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. 

Η διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συχνά καταγγέλλουν το Κατάρ για κτηνώδεις συνθήκες εργασίας. 

Ο Guardian είχε γράψει πρόσφατα για «σύγχρονους σκλάβους» στα εργοτάξια των αθλητικών εγκαταστάσεων για το Μουντιάλ του 2022, ενώ η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC) προειδοποίησε ότι μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, τουλάχιστον 4.000 μετανάστες εργάτες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.

_____________
Πηγή: www.tanea.gr 12.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου