10 Απριλίου 2014

"Εκρηκτική" η έξοδος της χώρας στις αγορές

Σε λίγες ώρες ανοίγει το βιβλίο προσφορών. Ήδη από χθες το βράδυ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προεγγραφές άνω των 16 δισ. ευρώ, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν σημαίνουν ότι υπερκαλύπτεται πάνω από 6 φορές το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που ζητεί το ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα σήμερα νωρίς το πρωί, γύρω στις έξι, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε παγιδευτεί με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, δίπλα σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής 4, στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα. Επίσης στην απέναντι πλευρά είναι η είσοδος των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί πριν την έκρηξη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα κι έτσι υπήρξαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 05:10 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της ιστοσελίδας Zougla.gr και δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, επι της οδού Αμερικής 4. Πέντε λεπτά αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε και στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και δήλωσε ακριβώς τα ίδια.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, η περιοχή αποκλείστηκε, οι λιγοστοί πεζοί απομακρύνθηκαν, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη, ενώ η ισχυρότατη έκρηξη που ακολούθησε ακούστηκε σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Το αυτοκίνητο, ένα ΙΧ μάρκας NISSAN SUNNY, το οποίο είχε κλαπεί στις 5 Απριλίου, κατεστράφη ολοσχερώς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε πως δεν επελέγη τυχαία η συγκεκριμένη ημέρα για τρομοκρατικό χτύπημα καθώς αύριο φτάνει για επίσκεψη στη χώρα μας η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η χώρα βγαίνει στις αγορές ενώ σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της έκρηξης βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δεν θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους» δήλωσε στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

________________
Πηγές: www.tovima.gr και www.kathimerini.gr 10.04.2014.
Η φωτογραφία είναι από την κάμερα του Σκάϊ






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Η οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου (με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα indymedia), μια ενέργεια που στρέφεται κυρίως κατά της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή