5 Σεπτεμβρίου 2014

Τριερβελέρ: "Ο Ολάντ αποκαλούσε τους φτωχούς ξεδοντιάρηδες"

«Εμφανίσθηκε ως ο άνθρωπος που δεν αγαπά τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν αγαπά τους φτωχούς. Αυτός, ο άνθρωπος της αριστεράς, λέει στις ιδιωτικές συνομιλίες του: "οι ξεδοντιάρηδες" ("les sans-dents"), πολύ υπερήφανος για το ευφυολόγημά του», γράφει στο βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε η πρώην σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ αναφερόμενη στον Φρανσουά Ολάντ. 
Με τη φράση «Je suis catastrophé» («καταστράφηκα») αντέδρασε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας Βαλερί Τριερβελέρ με τίτλο «Ευχαριστώ για τη στιγμή» («Merci pour ce moment»), αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες και σφοδρές αντιδράσεις.
Ήδη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, μόλις διάβασε την προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο περιοδικό «Paris Match» έστειλε σε κοινή τους φίλη ένα sms, στο οποίο έγραψε μόνο τη φράση «Je suis catastrophé» («καταστράφηκα»).


Όμως, η άλλη πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, χαρακτήρισε «ανοησίες» την περιφρονητική για τους φτωχούς έκφραση που αποδίδει στον γάλλο πρόεδρο η πρώην πρώτη κυρία Βαλερί Τριερβελέρ στο βιβλίο της.

«Είναι ανοησίες!», είπε η πρώην υποψήφια του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 και υπουργός Οικολογίας σήμερα, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο BFM-TV/RMC. «Αντιβαίνει στο αίσθημα πολιτικής στράτευσης ενός μεγάλου στελέχους της σοσιαλιστικής αριστεράς», πρόσθεσε.

Βεβαίως και αντιβαίνει στο αίσθημα πολιτικής στράτευσης..., παρ' όλα αυτά γίνεται.
Ας πρόσεχε λοιπόν ο Γάλλος και μάλιστα "σοσιαλιστής" Πρόεδρος...

Πηγές: tovima.gr και ethnos.gr
Περισσότερα στα:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=628217
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64059008






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απάντησε σήμερα στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριρβελέρ, που από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν αγαπά τους φτωχούς, τονίζοντας ότι, αντιθέτως, είναι στην υπηρεσία τους. "Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου" είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας.
    Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή