5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο καθηγητής Ιωάννης Μουρμούρας Υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος

Τον διορισμό του κ. Ιωάννη Μουρμούρα στη θέση του Υποδιοικητή, η οποία παραμένει κενή μετά τη λήξη της θητείας της κυρίας Ελένης Δενδρινού-Λουρή, αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σήμερα ο κ. Μουρμούρας είναι Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: 

05/09/2014 - Πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος για τον διορισμό Υποδιοικητή

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του κ. Ιωάννη Μουρμούρα στη θέση του Υποδιοικητή, η οποία παραμένει κενή ύστερα από τη λήξη της θητείας της κυρίας Ελένης Δενδρινού-Λουρή.

Ο κ. Ιωάννης Μουρμούρας είναι απόφοιτoς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του London School of Economics και κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 2001, σε ηλικία 36 ετών, εξελέγη καθηγητής Μακροοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. ‘Εχει στο ενεργητικό του δεκαετή ακαδημαϊκή προϋπηρεσία σε βρετανικά πανεπιστήμια (Λονδίνο, Σαουθάμπτον, Εδιμβούργο), ενώ υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Σήμερα είναι Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και Διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012). 

Πηγή: 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου