24 Αυγούστου 2016

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ βόρεια της Ρώμης

(upd2) Τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί στην Ιταλία, ανακοίνωσε πριν από λίγο η ιταλική γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

Μεταξύ των νεκρών
περιλαμβάνονται πολλά παιδιά, αναφέρει επίσης η ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera.

Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος


Νωρίτερα γράφαμε: Τουλάχιστον 22 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. 

«Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο δήμαρχος του μαρτυρικού Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι. 

Πιο μωρίς, σήμερα το πρωι, γράφαμε: Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 (τοπική ώρα) την Ιταλία. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 4 χλμ. 

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε. Τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ. 

Υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμολι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Δυο από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, ενώ μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. 


Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». 

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' 'Ακουϊλα, του 2009. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον 247 είναι οι νεκροί από το σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή