15 Αυγούστου 2016

Πούρο 90 μέτρων για τα 90 χρόνια του Φιντέλ Κάστρο

Περίεργα 
Τα 90 του χρόνια συμπλήρωσε ο Φιντέλ Κάστρο το Σάββατο. Έτσι κατασκευαστής κουβανέζικων πούρων έφτιαξε το μεγαλύτερο πούρο παγκοσμίως, μήκους 90μέτρων, το οποίο και αφιέρωσε στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ενόψει των 90ων γενεθλίων του. 

«Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», δήλωσε ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο, περισσότερο γνωστός ως Κουέτο, ο οποίος έχει κερδίσει το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ πέντε φορές στο παρελθόν.

Ο Κουέτο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ο ίδιος κατείχε - για την κατασκευή πούρου 82μέτρων - με το νέο του έργο. Χρειάστηκε δέκα μέρες για να το τυλίξει με την βοήθεια αρκετών βοηθών, σε παλιό φρούριο της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας. «Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση. 


Σημειώνεται ότι πριν από μία δεκαετία περίπου ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε τη σκυτάλη στον αδελφό του Ραούλ, αλλά η παρουσία του στην χώρα εξακολουθεί να είναι έντονη. Ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ήρωας για κάποιους, δικτάτορας για κάποιους άλλους, με τη δράση και την παρουσία του τα τελευταία 50 χρόνια άφησε το αποτύπωμά του. 

Πηγή: Στοιχεία από naftemporiki.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου