15 Αυγούστου 2016

Ανδρέας Γεωργίου: Αν καταδικαστώ θα κινδυνεύσει η διαπραγμάτευση για το χρέος

Συνέντευξη στους Financial Times

«Αν ο υπολογισμός του κυβερνητικού χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους;» λέει από τις ΗΠΑ, όπου ζει, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. 

Επίθεση στους πολιτικούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση και σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν το επταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων εξαπολύει από τις ΗΠΑ ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Γεωργίου προειδοποιεί ότι, αν κριθεί ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη, θα κινδυνεύσει η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του οικονομικού συστήματός της.

«Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα είναι ανάποδα. Διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστες στατιστικές οι οποίες έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς θεσμούς, ενώ αυτοί που ήσαν αντίθετοι και ήταν υπεύθυνοι για ψεύτικα στοιχεία στο παρελθόν την γλυτώνουν» δηλώνει ο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου δηλώνει ότι η απόφαση για εκ νέου παραπομπή του σε δίκη είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την ελληνική κυβέρνηση και τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Αν οι αξιωματούχοι της Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε η ηθική ακεραιότητα της ΕΕ και του οικονομικού συστήματός της, θα έχει υπονομευτεί σοβαρά» δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιχειρώντας, δε, να προλάβει τις όποιες δικαστικές εξελίξεις, προειδοποιεί: «Αν ο υπολογισμός του κυβερνητικού χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους; Δεν έχει λογική. Είναι φρόνιμο να διευθετηθεί όλο αυτό».

Προσθέτει, δε, ότι θα είναι χαρά του να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάρει μέρος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και καταλήγει: «Δεν έχω μετανιώσει για το παραμικρό. Θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια, αμέσως». 

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αν. Γεωργίου, παραπέμπεται για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς έγινε δεκτή η αναίρεση της σημερινης προέδρου του Αρείου Πάγου κατά βουλεύματος που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα. Η δε ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. 

Πηγή: www.protothema.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου