14 Αυγούστου 2016

Rio 2016: Η μεγαλύτερη τοιχογραφία στον κόσμο

Ρεκόρ (παγκόσμια ή ολυμπιακά) επιζητούν οι αθλητές στο Ρίο, παγκόσμιο ρεκόρ επιδιώκει και ο καλλιτέχνης δρόμου Eduardo Kobra.

Και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ: Τη μεγαλύτερη τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ένα άτομο. Σε έναν τοίχο μήκους 190 μέτρων, πέντε πρόσωπα από τις πέντε ηπείρους, τα οποία «ανταποκρίνονται» στους πέντε Ολυμπιακούς δακτυλίους. 

Στην πρώην υποβαθμισμένη περιοχή του λιμανιού του Ρίο, τα πέντε πρόσωπα του έργου «Etnias», (Εθνότητες) ορθώνονται σε ύψος 15,5 μέτρων, καλύπτουν εμβαδόν 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Χρειάστηκαν 378 κιλά λευκής μπογιάς, 1.500 κιλά έγχρωμης και 3.500 σπρέι για να ολοκληρωθεί η σύνθεση και τουλάχιστον 12 ώρες εργασία, καθημερινά, τους τελευταίους δύο μήνες. 


Η γιγαντιαία τοιχογραφία είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της «Olympic Boulevard», τρία χιλιόμετρα με μεγάλους κινηματογράφους, ζωντανή μουσική και πυροτεχνήματα ενίοτε τις νύχτες. Καρδιά της περιοχής που μοιάζει να έχει αναγεννηθεί, η συνοικία Pra a Mau, στην οποία προσφάτως άνοιξε το «Μουσείο του αύριο» που σχεδίασε ο Σαντιάγκο Καλατράβα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, tvxs.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου