6 Αυγούστου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.8.2016

Λιτή και με μηνύματα για το Περιβάλλον η έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ρίο ντε Τζανέιρο καλωσόρισε τα ξημερώματα του Σαββάτου τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια τελετή προσαρμοσμένη στα οικονομικά δεδομένα της χώρας και με κεντρικά μηνύματα την κυριαρχία της Ειρήνης στον κόσμο και την προστασία του Περιβάλλοντος. Οι αποστολές των 206 χωρών με περίπου 11.000 αθλητές παρέλασαν μπροστά σε 60.000 θεατές, σε μια γιορτή που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες.

Αρχαιολογικός χώρος το Ελληνικό σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. Αρχαιολογικό χώρο σκοπεύει να κηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού το σύνολο σχεδόν της προς παραχώρηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με την Καθημερινή. Απειλείται να τιναχθεί έτσι στον αέρα μια παραχώρηση που έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή. 

Εξαιρετική εμφάνιση του Λ. Πετρούνια στους προκριματικούς της ενόργανης στο ΡίοΜε μια εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, που του έδωσε 15.833 βαθμούς, ξεκίνησε ο πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, Λευτέρης Πετρούνιας, την προσπάθειά του στο 1ο γκρουπ των προκριματικών της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

«Θα δοθούν μόνο τέσσερις άδειες», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς «Οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή τους την εφημερίδα «Επένδυση», σημειώνοντας ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία». 

Οδηγός ΕΕΤ για τα capital controls. Πλήρη οδηγό με απαντήσεις σε 29 συχνές ερωτήσεις σχετικά με το νέο καθεστώς στους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls) που τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα εξέδωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Η «χρυσή» ελληνική ορχήστρα. Το χρυσό βραβείο κέρδισε η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας στο World Orchestra Festival 2016 που διεξήχθη στη Βιέννη, στην αίθουσα της Musikverein. H ιστορική ελληνική ορχήστρα, χωρίς κρατική επιχορήγηση, πέρασε στην τελική φάση, στην οποία προκρίθηκαν εννέα σχήματα από διάφορες χώρες και, εντέλει, πρώτευσε. 

Δεκατρείς νεκροί από φωτιά σε μπαρ στη Γαλλία. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε ένα μπαρ στην πόλη Ρουέν της δυτικής Γαλλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να καθορίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


Κωνσταντοπούλου: Νέα διαπλοκή Τσίπρα με τα ΜΜΕ
Καταγγέλει πως ο πρωθυπουργός και οι Παππάς, Σπίρτζης εμπλέκονται σε συνεννοήσεις, οι οποίες είναι πέραν της αρμοδιότητας και της ευθύνης τους.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου