23 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Βουλή το πόρισμα για την Attica Bank

Παραδόθηκε χθες από την Τράπεζα της Ελλάδος στη Βουλή το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής. Καθώς οι χορηγήσεις της τράπεζας βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω της αποκάλυψης της δανειοδότησης των επιχειρήσεων Καλογρίτσα και της σύνδεσής τους με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, το περιεχόμενο του πορίσματος αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει:
"Από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής παρεδόθη σήμερα στον κ. Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας".


Σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος για την Τράπεζα Αττικής, η Καθημερινή σε σημερινό της άρθρο μεταξύ άλλων σημειώνει:
"Μεγάλα δάνεια σε εταιρείες - σφραγίδα, ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων, παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων, πλουσιοπάροχες αμοιβές σε έναν μικρό στρατό συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών, έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ δίχως να εισπράττονται αμοιβές, διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης και δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου, είναι τα βασικά ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», των ελέγχων Τράπεζας της Ελλάδος – SSM για την Τράπεζα Αττικής, το πόρισμα των οποίων παραδόθηκε χθες στη Βουλή. Επίσης στο πόρισμα καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, τη μεγάλη μείωση των καταθέσεων της τράπεζας και τις οδηγίες της ΤτΕ για αυτοσυγκράτηση"...

Πηγές: Στοιχεία από bankofgreece.gr, kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις: 

1 σχόλιο:

  1. Διαφάνεια! βέβαια να δοθεί το πόρισμα στη βουλή και τη δημοσιότητα. Να μάθει και ο κόσμος τι επιτέλους πρραγατικά συμβαίνει στην τράπεζα Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή