9 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφικά ντοκουμέντα της απόβασης στη Νορμανδία που έγιναν έγχρωμα!

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, που αποτυπώνουν τις στιγμές και τα πρόσωπα στρατιωτών, από την επιχείρηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, αν και ασπρόμαυρες τόσα χρόνια, υπέκυψαν στη μαγεία της χρωματοποίησης, και απέκτησαν «ζωή» 

από το protothema.gr

Η Απόβαση στη Νορμανδία με κωδική ονομασία «Operation Overlord» ήταν η Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή (εσφαλμένα) και ως D-Day.
Αντικειμενικός σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη 


Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, που αποτυπώνουν τις στιγμές και τα πρόσωπα στρατιωτών, από την επιχείρηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, αν και ασπρόμαυρες τόσα χρόνια, υπέκυψαν στη μαγεία της χρωματοποίησης, και απέκτησαν «ζωή» από το 19χρονο Τζάρεντ Ένος από το Ρόουντ Άιλαντ.

Οι περισσότερες εικόνες είναι από το Δυτικό Μέτωπο της επιχείρησης, «απ' όπου και προέρχονται οι περισσότερες ιστορίες» λέει ο Ένος.


Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο: