7 Σεπτεμβρίου 2016

Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος τον Αρτέμη Σώρρα;

Αφηρημένα ...Σχόλια

"Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες" είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν. Και κάποιοι φροντίζουν συνεχώς να τον δικαιώνουν. 

Θα εξοφλήσει, λέει, ολόκληρο το Δημόσιο χρέος (!) και θα πληρώσει όλα τα χρέη των Ελλήνων στην εφορία (!)
και επιπλέον θα προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ μετρητά σε κάθε υποστηρικτή του (!) και... έτσι προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές ο Άρτεμης Σώρας. Θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού ως επικεφαλής κόμματος! Έτσι λέγεται. 

Μα που τα βρήκε όλα αυτά τα χρήματα για να τα δώσει; Ο Αρτέμης Σώρρας έχει την απάντηση: Είχε, λέει, ένα μπαούλο της γιαγιάς του, το άνοιξε και μέσα βρήκε μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής -που διαλύθηκε στη Μικρασιατική καταστροφή-. Αυτές οι μετοχές αποτιμούνται, από τον ίδιο φυσικά, σήμερα κάπου στα 600 δισ. ευρώ (!). Και το λέει αυτό αυτό τι στιγμή που η συνολική αξία όλων των μετοχών και των 4 ελληνικών τραπεζών (ΕΤΕ, Άλφα, Eurobank και Πειραιώς) αποτιμάται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα (7.9.2016) μόλις στα 6,8 δισ. ευρώ.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι το "τι λέει ο Αρτέμης Σώρρας", αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει, εξάλλου η ελευθερία του λόγου είναι βασική αρχή κάθε συντάγματος. Το θέμα μας είναι το "πώς είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος, ένα κατά τεκμήριο νοήμων ον, που μπορεί να τον πιστεύει". Και δυστυχώς υπάρχουν. 

Διαβαζω στον τύπο ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, 27 Αυγούστου, στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον της Αρχαίας Ολυμπίας, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν, από τον "μεγιστάνα" πρόεδρο της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις», ότι δεν είχαν φανταστεί ούτε και στα πιο τρελά τους όνειρα! 

Φωτογραφίες (επάνω και επάνω αριστερά): Από την εκδήλωση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας με ομιλιτή τον Σώρρα

Του μεσημεριανού χάπενινγκ στην αρχαία Ολυμπία είχε προηγηθεί την Παρασκευή το βράδυ της 26ης Αυγούστου ενημερωτική παράσταση της οργάνωσης σε πνευματικό κέντρου της Τρίπολης. Εκεί ο Αρτέμης Σώρρας απευθύνθηκε ρητορικά σε 500 περίπου κατοίκους της πρωτεύουσας της Αρκαδίας...

Λέγεται, ότι η αστική ΜΚΟ με την επωνυμία «Ελλήνων Συνέλευσις», της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρτέμης Σώρρας, διαθέτει πάνω από 170 γραφεία σε πόλεις, στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας. Κάτι ανάλογο κατά καιρούς συμβαίνει και εκεί!

Ναι, είναι δυνατόν να συμβαίνει. Απλά γιατί η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια!

Takis Ant για το afirimeno.com. 
Με κάποια στοιχεία από protothema.gr και capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου