31 Ιουλίου 2017

Ιούλιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολίτικές γελοιογραφίες του Ιουλίου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας βρέθηκαν μεταξύ άλλων η κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη και η έξοδος της χώρας στις αγορές: 

Επάνω αριστερά σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή (5.7.2017) για τη δεύτερη θλιβερή επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Έγιναν, το μεσημέρι της Δευτέρας (3.7.2017), τα εγκαίνια του μνημείου «Μνήμες και χρέος» στον προαύλιο χώρο της «νεκρής τηλεόρασης» σύμφωνα με το σκίτσο. Σύμφωνα όμως με το κυβερνητικό αφήγημα, που διάβασε ο επικεφαλής της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής σε μια σεμνή τελετή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς «τιμήν των 23 εργαζομένων και αλληλέγγυων που έχασαν τη ζωή τους τη διετία 2013-2015» εξαιτίας του «μαύρου» στην ΕΡΤ!. Να σημειωθεί ότι κατά την "σεμνή τελετή" μεσολάβησαν σκηνές "απείρου κάλλους" με την Ραχήλ Μακρή να διακόπτει την ομιλία του επικεφαλής της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, και εκείνος να της φωνάζει: «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους; Βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε»!

Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου στο vpapag.wordpress.com (3.7.2017). Προετοιμασία για έξοδο της χώρας στις αγορές. Θα βγούμε στις αγορές με "το σπαθί σας "! δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Με τη "δαμόκλειο σπάθη" του πλεονάσματος (3,5%)!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (6.7.2017). Ο εορτασμός, ...με κωλοτούμπες, της 2ης επετείου του θλιβερού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ:

Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (10.7.2017) Όταν την πολιτική στην Ελλάδα την καθορίζουν τα μνημόνια που συντάσσει η Τρόικα (Θεσμοί), τότε (κατά μια έννοια) όλα τα κόμματα στην κυβέρνηση είναι ίδια!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (11.7.2017). Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης προϊσταμένης στο Νομικό Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα! Μία επιλογή που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις. Στο σκίτσο η υποδοχή, στο μέγαρο Μαξίμου, της κ. Θάνου από τον πρωθυπουργό και τον Παύλο Πολάκη με μαντινάδα:

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών. Μόνο μπουκάλια με νερό και καφέδες πέταξαν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και Νίκο Ξυδάκη, όταν εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατηγορούμενη Ηριάννα Β.Λ., που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14.7.2017) στην πλατεία Συντάγματος:

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (18.7.2017). Η κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη καλά κρατεί. Με αναφορά το σκίτσο στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και... εκείνος» του Κώστα Μουρσελά, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο (Λουκάς) και τον Κώστα Μιχαλακόπουλο (Σόλων), που την εποχή της χούντας σατίριζε τη δικτατορία και τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς. Σημειώνεται επίσης ότι στην Σόλωνος είναι η Νομική σχολή και στη Λουκάρεως τα Δικαστήρια:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (19.7.2017). Ως άλλος Σαμψών παρουσιάζεται η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται ότι Σαμψών υπήρξε ηγέτης του βιβλικού Ισραήλ, ήταν προικισμένος με ασυνήθιστα μεγάλη σωματική δύναμη που οφειλόταν στα μακριά άκοπα μαλλιά του. Διακρίθηκε για τους σκληρούς και επιτυχείς αγώνες του εναντίον των Φιλισταίων. Αλλά ο Σαμψών ερωτεύθηκε τη Δαλιδά, η οποία απέσπασε το μυστικό της δύναμης του και την ώρα που εκείνος κοιμόταν του έκοψε τα μαλλιά και τον πρόδωσε στους Φιλισταίους, οι οποίοι τον τύφλωσαν και τον φυλάκισαν. 'Ομως, ο Σαμψών εκδικήθηκε. Η δύναμη του επανήλθε όταν ανέκτησε τα μαλλιά του και γκρέμισε τον ναό του Δαγών, θεού των Φιλισταίων, στη Γάζα, σείοντας τους κίονες του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο ίδιος με τους δεσμώτες του, αναφωνώντας «αποθανέτω ή ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (20.7.2017). Ο Ρουβίκωνας διέβη τον Αλέξη Τσίπρα:

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα. Την κατάλληλη στιγμή βγήκαμε στις αγορές! Το ελληνικό δημόσιο με την έκδοση 5ετούς ομολόγου άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%:

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου