31 Μαΐου 2017

Μάιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολίτικές γελοιογραφίες του Μαϊου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας η διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους δανειστές που ψηφίστικε στη Βουλή, το 4ο μνημόνιο όπως το ονόμασαν πολλοί, και φυσικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του:

Επάνω αριστερά το πρωτομαγιάτικο σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: Η ΓΣΕΕ δεν συμφωνεί στην αργία της Πρωτομαγιάς, αργία έχει ...όλες τις άλλες μέρες! 


Στη συνέχεια:


Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr στις 5.5.2017: Οι Αρχαίοι Έλληνες και ...Εμείς! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος. Με το εντυπωσιακό ποσοστό του 66% εξελέγη την Κυριακή στις 7.5.2017 στο 2ο γύρο ως επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν (η ελπίδα έρχεται και στη Γαλλία). Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν περιορίστηκε στο 34% περίπου: 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (στις 11.5.2017). Τους το φόρεσε ...κολάρο το 4ο μνημόνιο! ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Ψηφίστηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (στις 18.5.2017) στη Βουλή, από τους Συριζανέλ, τα νέα σκληρά μέτρα (και τα πιθανά αντίμετρα) για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Όλα για την καρέκλα (!) για τους Τσίπρα και Καμένο:

Ένα ακόμη σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Με τις ψήφους μόνο της δικομματικής πλειοψηφίας, με 153 «ναι» και με τα δυο χέρια, εγκρίθηκε στις 18.5.2017 στη Βουλή, το 4ο μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα, σε συντάξεις και αφορολόγητο: 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (21.5.2017): Τσίπρας, ο απόλυτος αριστερός! Έκανε ανέφικτο το σκίσιμο των μνημονίων! 

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου (25.5.2017): 
Τσίπρας (που ετοιμάζεται να φορέσει γραβάτα): Εμείς κάναμε το χρέος μας, ψηφίσαμε τα μέτρα στη Βουλή...
Σόιμπλε: Σειρά σας να ...ξεχρεώσεται τώρα το ελληνικό χρέος που κάνατε!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Από την ολιγόλεπτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στις 25.5.2017, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Και η αντίστοιχη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, στην Καθημερινή (26.5.2017): Στο σκίτσο το αφεντικό (καβαλάρης) είναι ο Σόιμπλε, ενώ το καρότσι του το σέρουν (τα δυο άλογα) οι Τσίπρας και Καμμένος. Βέβαια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάποιους άλλους χαρακτήρισε σαν "Βαστασοϊμπλάδες"!:

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Έφυγε από τη ζωή στις 29.5.2017, πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Όμως ορισμένοι χαρακτηρισμοί, όπως εκείνος του "αποστάτη", τον ακολούθησαν ακόμη και στον Παράδεισο!. 


Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
30 Απριλίου 2017 Απρίλιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του μήνα 

1 σχόλιο:

  1. Καλή επιλογή γελοιογραφιών! Ειδικά το σκίτσο του Χαντζόπουλου που δείχνει την ξεφτίλα αυτών που μας κυβερνάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή